Dnes je nedela 15. júna 2025, meniny má Vít a zajtra Blanka
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 14 ] |
|
Autor |
Správa |
Dora
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 21:46 Príspevky: 339 Bydlisko: Banská Štiavnica
|
_________________ všetko je raz "poprvé" skype: doraskype2918 ex: Suzuki Samurai ex: Jeep Grand Cherokee 2.5TD ex: Jeep Grand Cherokee 5.2 ex: Mitsubishi Pajero Pini 2.0 GDI
|
Štv, 04.01.2007, 12:23 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
no viem si to predstaviť...veď mám reťaze tak tomu jeb..m plný kotol a musí to ísť. 
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Štv, 04.01.2007, 12:29 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|
síla, to by človek neveril, čo všetko sa môže stať...a keď sa naraz stretne viac zhôd okolností dejú sa veci, nad ktorými rozum zastáva
dúfam, že teraz niekto nevymyslí, že bezpečnejšie je reťaze nepoužívať...(by som mu pošepkal, že ešte bezpečnejšie je nejazdiť, nechodiť na ulicu ale pozor - na barák môže padnúť lietadlo, družica, asteroid alebo pozdrav od binládina či jeho priateľov... 
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Štv, 04.01.2007, 13:55 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
...teoreticky vzate dajme tomu, ze to mohli poskodit....ale museli to byt nejake smiesne retaze ked sa roztrhli. Ked boli na osobnom aute a pouzivali sa na ceste v snehu tak musel byt zly material teda slaby.
Keby s tym robils off kusky v terene kde nevidis co je pod snehom tak dajme tomu, ze je zvyseny predpoklad trhnutia ale na ceste to fakt potom ta retaz neznesie zataz a je slaba.
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Štv, 04.01.2007, 16:26 |
|
 |
Master
Učeň
Registrovaný: Štv, 07.12.2006, 19:18 Príspevky: 29 Bydlisko: Písek a Praha :)
|
No já sem taky přemýšlel o řetězech na všechny 4 kola, nemáte s tim někdo zkušenost a hlavně jak rychle se s tim dá jet? 30 km/h se mi s tim pak plahočit nechce:)
_________________ Jeep Cherokee 2,5TD
Rok 1999
Podvozek Invel 3,5"
BFG 30x9,5x15
Allamat 296
|
Štv, 04.01.2007, 16:52 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6668 Bydlisko: PB
|
Master píše: No já sem taky přemýšlel o řetězech na všechny 4 kola, nemáte s tim někdo zkušenost a hlavně jak rychle se s tim dá jet? 30 km/h se mi s tim pak plahočit nechce:)
Na vsetky pohanane napravy mozes dat, resp. do kopca zadok, po rovine a dolu kopcom predok, priemerka u vecsiny retazi je 40km/h pokial vyrobca neurci inac. Da sa s tym ist aj 50 ...
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Štv, 04.01.2007, 18:36 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
finder píše: ... priemerka u vecsiny retazi je 40km/h pokial vyrobca neurci inac. Da sa s tym ist aj 50 ...
a da sa i viac (osobne som isiel aj 80) len to chce potom odvahu lebo je to potom pojazdny vibrator.....samozrejme nemalo by sa....lebo nebodaj mas lacne retaze nevydrzia a potom to narobi paseku (odstrediva sila je svinstvo).
|
Štv, 04.01.2007, 20:38 |
|
 |
Majo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 26.11.2006, 22:15 Príspevky: 681 Bydlisko: Zvolen
|
noo ten musel riadne kalit. To roztrhnuta retaz dokaze kadeco narobit, ale zas musi mat aj nejaku rychlost na taku ranu co kapotu prerazi
ja som tiez uz isiel aj 80 aj dlhodobo len potom sa nikto nemoze divit ked to dopadne ako v tom clanku...
|
Štv, 04.01.2007, 20:46 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
Finder má pravdu - všeobecne sa doporučuje na reťaziach do 50 km/h a samozrejme nie po holom asfalte...
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Štv, 04.01.2007, 23:02 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
Jano JP píše: Finder má pravdu - všeobecne sa doporučuje na reťaziach do 50 km/h a samozrejme nie po holom asfalte...
sak jasne, ze ma pravdu to bol len priklad...ono obvykle retaze davas v zlych podmienkach - najcastejsie do kopca a tam je niekedy problem ist viac...
|
Štv, 04.01.2007, 23:07 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
DanoDEF píše: Jano JP píše: Finder má pravdu - všeobecne sa doporučuje na reťaziach do 50 km/h a samozrejme nie po holom asfalte... sak jasne, ze ma pravdu to bol len priklad...ono obvykle retaze davas v zlych podmienkach - najcastejsie do kopca a tam je niekedy problem ist viac...
-  šak to ani nebola reakcia na Teba, jasné že ak sa nebojíš, že to čosi vykoná, krátkodobo tomu môžeš aj vyťať a malo by to vydržať; avšak presne to, čo si napísal, ma napadlo hneď na začiatku - keď už si v situácii, že treba reťaze, väčšinou ťa ani nenapadne rozmýšľať, ako rýchlo s tým pôjdeš, ale či prejdeš, ta ne? 
|
Štv, 04.01.2007, 23:12 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
Jano JP píše: DanoDEF píše: Jano JP píše: Finder má pravdu - všeobecne sa doporučuje na reťaziach do 50 km/h a samozrejme nie po holom asfalte... sak jasne, ze ma pravdu to bol len priklad...ono obvykle retaze davas v zlych podmienkach - najcastejsie do kopca a tam je niekedy problem ist viac... -  šak to ani nebola reakcia na Teba, jasné že ak sa nebojíš, že to čosi vykoná, krátkodobo tomu môžeš aj vyťať a malo by to vydržať; avšak presne to, čo si napísal, ma napadlo hneď na začiatku - keď už si v situácii, že treba reťaze, väčšinou ťa ani nenapadne rozmýšľať, ako rýchlo s tým pôjdeš, ale či prejdeš, ta ne? 
Ta hej... 
|
Štv, 04.01.2007, 23:14 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 04.12.2006, 15:26 Príspevky: 1254 Bydlisko: Trenčín
|
retaze su dobre, nemozem im nic vycitat ale kvalitne nie tesco. mam na retazach a uaze najazdene hafo a ak som do kopca isiel 40 tak realna rychlost hrabajucich kolies prerazajucich sneh po vrch kapoty (vacsinou tazsi prasan) bola od 40 hodne daleko. -taka mala freza a nikdy mi to nehorelo 
_________________ na cestach umiera cim dalej tym viac ludi...budem radsej jazdit po chodniku...
Nikdy nesúper s blbcom.
Stiahne Ťa na svoju úroveň a tam Ťa prevalcuje svojimi skúsenosťami....
"Byť človekom nie je fakt, ale možnosť ..."
|
Pia, 05.01.2007, 1:10 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
Tož človek je už taký,ked sa niečo podarí tak to je samé JA JA JA.
A ked sa niečo vysere , tak to už sa hlada chyba inde. Také uhorené autíčka  stretavam z času na čas a nemaju vobec retaze ,ale palicu si najdu. 
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Sob, 06.01.2007, 2:50 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 14 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|