Dnes je piatok 27. júna 2025, meniny má Ladislav, Ladislava a zajtra Beáta
Pajero 2.8TD GLS, rady pri kúpe
Autor |
Správa |
iv@n
Začínajúci koumák
Registrovaný: Štv, 11.01.2007, 20:33 Príspevky: 143 Bydlisko: KM, ZA
|
čaute, zháňam SUV/offr., žiadny ťažký terén, iba sa potrebujem dostať na chalupu po rozbitej ceste, osobákom je to možné iba za sucha a aj to o hubu. Dnes som sa bol odviezť na trojdverovom Pajere 2.8TD, ročník 98, najazdené 133kkm na predaj za 400k skk a príjemne ma prekvapilo svojou pohodlnosťou na ceste aj mimo, tak som začal o ňom uvažovať aj ked pôvodne v pláne nebol. Nemáte nejaké tipy na čo si dať pri tomto aute pozor pri kúpe, čo tam odchádza? poprípade nie je tu nejaký borec zo Žiliny a okolia ochotný pomôcť aj osobne prehliadkou auta? /stratený čas zaplatím/. vďaka.
|
Uto, 16.01.2007, 0:39 |
|
 |
Rudi
Mitsubishi Man
Registrovaný: Str, 10.01.2007, 22:54 Príspevky: 1375 Bydlisko: Púchov
|

iv@n píše: čaute, zháňam SUV/offr., žiadny ťažký terén, iba sa potrebujem dostať na chalupu po rozbitej ceste, osobákom je to možné iba za sucha a aj to o hubu. Dnes som sa bol odviezť na trojdverovom Pajere 2.8TD, ročník 98, najazdené 133kkm na predaj za 400k skk a príjemne ma prekvapilo svojou pohodlnosťou na ceste aj mimo, tak som začal o ňom uvažovať aj ked pôvodne v pláne nebol. Nemáte nejaké tipy na čo si dať pri tomto aute pozor pri kúpe, čo tam odchádza? poprípade nie je tu nejaký borec zo Žiliny a okolia ochotný pomôcť aj osobne prehliadkou auta? /stratený čas zaplatím/. vďaka. Myslím že tam raz za čas odchádzali hlavy,ale nieje to žiadne pravidlo.Inak ono je to celé o tom ako sa Ti to "autíčko" vydarí.133km nie je vôbec veľa,ak je to nejak seriózne podložené.Auto to je určite pohodlné.len je tam zas vyššia spotreba.Doviezol som jedného ale Wagóna a chalan je s tým spokojný,tak neviem či odporučiť alebo nie.Treba si rozmyslieť na čo bude slúžiť.Cena sa mi zdá trochu vysoká,ale zas nevidel som tak nemôžem posudzovať.  Tak prajem dobrú voľbu.
_________________ Každý raz začínal!Nemalo by sa na to zabúdať!
Offroad nie je o autách,ale o ľuďoch!
|
Uto, 16.01.2007, 1:28 |
|
 |
iv@n
Začínajúci koumák
|
Rudi píše: Cena sa mi zdá trochu vysoká,ale zas nevidel som tak nemôžem posudzovať.
dovez mi lacnejšiu, spravíme biznis
inak díky za rady
|
Uto, 16.01.2007, 1:40 |
|
 |
Rudi
Mitsubishi Man
|
iv@n píše: Rudi píše: Cena sa mi zdá trochu vysoká,ale zas nevidel som tak nemôžem posudzovať. dovez mi lacnejšiu, spravíme biznis inak díky za rady Na tomto fóre tu nie som pre rozvíjanie svojho biznisu 8) ,ale na druhej strane ak sa dá pomôcť rád pomôžem.A ako som už povedal to Pajero 2.8TDi som nevidel  a tak som sa k cene nemal  ani vyjadrovať.Moja chybe,beriem späť.Bol to len môj osobný názor. 
|
Uto, 16.01.2007, 1:52 |
|
 |
troppic
Frajer
Registrovaný: Pia, 27.10.2006, 8:57 Príspevky: 237 Bydlisko: Belper UK
|

Ahoj.
Mam 2.8 TD r.v. 94, tri dver verze, vlastnim ho asi tri mesice a zatim jsem nemel jediny problem po technicke strance ani po strance pruchodnosti terenem. Je pravda ze na vylozene tesky teren auto neni staveno, pricinou je myslim predni nezavisla naprava, ma to zase jine vyhody. Ale pravda je ze co jsem byl na akcich tak krome problemu ze mam stale silnicni pneu jsem projel vse co ostatni s Patrolem a Cherokym. Jen sem tam musely zatlacit. Ale jak rikam, investice do pneu a bude to ok. Jinak s temi hlavami, to je snad problem dieslovich motoru vseobecne. A neznamena to ze se ti musi podelat. Jednou za cas proste sem tam nekomu odejde a ze 70 procent si za to muze majitel sam. Pretaceni, teplota atd.
Takze pokud nechces auto do teskeho terenu je to dobra volba, na silnici velmi pohodlne diky predni naprave, a to jsem nijak nezminil moznosti prevodovky ve standartni vybave Super Select, za coz se u jinych aut dost platilo.
Dej si pozor na funkcnost vsech stupnu 4x4 a uzaverek, dale si poslechni jestli funguje nastaveni tuhosti tlumicu, mel by ho mit tez ve standartu. Nektere rikaji ze je to k nicemu, ale ja to dost pouzivam mezi terenem a silnici. A musim rict ze jsem docela rad ze to mam. Prohledni si take stav kotoucu a poradne otestuj brzdy. Motor by mel byt suchy a pri stlaceni te tluste vrchni hadice na chladici vzduchu a pridani otacek motoru by jsimel citit tlak v hadici. tzn. turbo by melo byt ok.
Dale jiz nevim co vice rici.
Jen ta cena je mozna dost, ale u nas jsou auta levnejsi. Tak se musi jete nekdo vyjadrit.
Hodne stesti
_________________ ***********************************
Mitsubishi Pajero 2.5 Td
Original Japan import
|
Uto, 16.01.2007, 10:03 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|
- offroady si všeobecne dlho držia vysokú cenu, (stačí pozrieť www.mobile.de), treba však zodpovedne povedať, že aj kvalitu si držia dlho...a väčšina v západnom svete kupovaných jazdila len po asfaltkách a nič im nie je ani pri raz toľkých km...
- a tvoje postrehy k pajeru, iv@n, sú trefné...a tak isto by sa ti páčil aj nejaký LC od toyky...
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Uto, 16.01.2007, 10:07 |
|
 |
iv@n
Začínajúci koumák
|
Rudi píše: Na tomto fóre tu nie som pre rozvíjanie svojho biznisu 8) ,ale na druhej strane ak sa dá pomôcť rád pomôžem.A ako som už povedal to Pajero 2.8TDi som nevidel  a tak som sa k cene nemal  ani vyjadrovať.Moja chybe,beriem späť.Bol to len môj osobný názor. 
tak to zase ja rozvíjam biznis na všetkých frontoch  , ale inak moja ponuka bola myslená vážne, ak ty alebo niekto iný na boarde vozí káry zo zahraničia a za 2.8td okolo 100k km a podobný ročník v dobrom stave aj s dokladmi ma vyjde lacnejšie tak ho zoberiem. Ja budem iba rád ked ušetrím
btw. v podpise máš, že si z PU, nechodíš do alebo cez Žilinu? To Pajero je tu vystavené v bazáre, takže by si videl naživo či má alebo nemá tú cenu, ja by som bol iba rád.
|
Uto, 16.01.2007, 10:48 |
|
 |
iv@n
Začínajúci koumák
|
Jano JP píše: - offroady si všeobecne dlho držia vysokú cenu, (stačí pozrieť www.mobile.de), treba však zodpovedne povedať, že aj kvalitu si držia dlho...a väčšina v západnom svete kupovaných jazdila len po asfaltkách a nič im nie je ani pri raz toľkých km... - a tvoje postrehy k pajeru, iv@n, sú trefné...a tak isto by sa ti páčil aj nejaký LC od toyky...
mobile.de a autoscout24 som omrkol. Inak ty máš Jano tiež Pajero? Si s ním spokojný?
|
Uto, 16.01.2007, 10:58 |
|
 |
iv@n
Začínajúci koumák
|
troppic díky za postrehy. Ty si kupoval za akú cenu? Akú máš asi kombinovanú spotrebu?
|
Uto, 16.01.2007, 11:01 |
|
 |
iv@n
Začínajúci koumák
|
ešte ma napadlo, ako je na tom Pajero s dostupnosťou náhradných dielov a cenou servisu?
|
Uto, 16.01.2007, 11:03 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
iv@n píše: mobile.de a autoscout24 som omrkol. Inak ty máš Jano tiež Pajero? Si s ním spokojný?
- v susednej téme som inému majiteľovo pajera šport o. i. napísal toto:
"no, ja mám športa z r.99 a hovoriť o spokojnosti by bolo veľmi skromné; ja som totiž jazdil pajero ako značku bezmála 10 rokov a keď som šiel kupovať toto, vedel som presne, čo od auta čakám a ako mi to môže pajero splniť; a keď som prvý krát videl športa, bola to láska na prvý pohľad;
- ak sa naučíš to auto používať v súlade s jeho schopnosťami, budeš poznať výhody aj slabšie stránky, dovybavuješ si ho podľa potreby (v závislosti od charakteru používania), neverím, že by ťa mohlo niekedy sklamať..."
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Uto, 16.01.2007, 11:22 |
|
 |
Rudi
Mitsubishi Man
|
Jano JP píše: iv@n píše: mobile.de a autoscout24 som omrkol. Inak ty máš Jano tiež Pajero? Si s ním spokojný? - v susednej téme som inému majiteľovo pajera šport o. i. napísal toto: "no, ja mám športa z r.99 a hovoriť o spokojnosti by bolo veľmi skromné; ja som totiž jazdil pajero ako značku bezmála 10 rokov a keď som šiel kupovať toto, vedel som presne, čo od auta čakám a ako mi to môže pajero splniť; a keď som prvý krát videl športa, bola to láska na prvý pohľad; - ak sa naučíš to auto používať v súlade s jeho schopnosťami, budeš poznať výhody aj slabšie stránky, dovybavuješ si ho podľa potreby (v závislosti od charakteru používania), neverím, že by ťa mohlo niekedy sklamať..." Tak s týmto musím súhlasiť aj Ja. 
|
Uto, 16.01.2007, 11:24 |
|
 |
iv@n
Začínajúci koumák
|
Jano JP píše: - v susednej téme som inému majiteľovo pajera šport o. i. napísal toto: "no, ja mám športa z r.99 a hovoriť o spokojnosti by bolo veľmi skromné; ja som totiž jazdil pajero ako značku bezmála 10 rokov a keď som šiel kupovať toto, vedel som presne, čo od auta čakám a ako mi to môže pajero splniť; a keď som prvý krát videl športa, bola to láska na prvý pohľad; - ak sa naučíš to auto používať v súlade s jeho schopnosťami, budeš poznať výhody aj slabšie stránky, dovybavuješ si ho podľa potreby (v závislosti od charakteru používania), neverím, že by ťa mohlo niekedy sklamať..."
tak díky, to sa dobre číta 
|
Uto, 16.01.2007, 11:48 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6668 Bydlisko: PB
|
iv@n píše: ešte ma napadlo, ako je na tom Pajero s dostupnosťou náhradných dielov a cenou servisu?
Klasicke pajero celkom dobre, sport neviem, ale si tiez to nebude zle, a servis...No zalezi ci origo alebo ti staci "makac" aj ked doma v garazovej dielni ...Inac ja na garazovych majstrov zatial nemozem povedat krive slovo ..
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Uto, 16.01.2007, 12:45 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
finder píše: iv@n píše: ešte ma napadlo, ako je na tom Pajero s dostupnosťou náhradných dielov a cenou servisu? Klasicke pajero celkom dobre, sport neviem, ale si tiez to nebude zle, a servis...No zalezi ci origo alebo ti staci "makac" aj ked doma v garazovej dielni ...Inac ja na garazovych majstrov zatial nemozem povedat krive slovo ..
-len dodám - sú to ofiko dovážané autá do SR s autorizovanou sieťou predajní a servisov, takže diely sú dostupné, nemali by byť drahšie ako napr. pre nissana či toyku, ale sú drahé...najlacnejší diel je ten, ktorý kupuješ origo s autom a nikdy ho netreba meniť
-doporučovaný postup - kúpiť súčiastku a oprava v "garážovom" servise u šikovného človeka (mimochodom vzhľadom na ťažkú uživiteľnosť personálu majú značkové servisy pre takéto autá problém mať kvalitný personál...)
- a ešte moje osobné doporučenie - správaj sa k svojmu autu slušne a väčšinou sa ti to vráti odbúraním zbytočných opráv...
|
Uto, 16.01.2007, 13:05 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|