Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Uto, 24.06.2025, 0:45
Dnes je utorok 24. júna 2025, meniny má Ján a zajtra Tadeáš

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 35 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3
 Kúpa navijáku na GRko Wagon 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Chcem sa ospravedlnit za tak trochen podj.b. V dost vela prispevkoch sa naraba s fyzikou a berie sa to ako samozrejmost. Ak su tu rady typu "kup co najsilnejsi" a zrazu Karlito "staci slabsi a kladka", bol som zvedavy ci sa dozviem aj preco. Aj tak myslim ze nie vsetci tu v tom maju jasno. (debata pokracuje u Pandika). Ono v tej sustave je dost vela roznych sil. Ak je aj slabsi navijak, co ostatne komponenty?

PS: ak je kladka pevne upevnena, nemusi ist o pevnu kladku.

Uto, 22.12.2009, 15:58
Profil WWW
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dal som do Panda sekcie jeden poupravený obrázok.... 3,6 tony Ramseya je ekvivalent 4,5 tony číňana - teda vraj, takto o tom hovoria chalaniská.

Kladka mení pomer sila a dráha. Takže to čo ťaháš polovičnou silou ťaháš po dvakrát vačšej dráhe. A tak isto, vraj je pre elektromotor navijáka pozitívnejšie pracovať v záťaži než skoro naprázdno - aj štartér má radšej točky podľa motora než si s ním vrtieť na prázdno... a konštrukčne sú rovnaké motory

-ka-

Uto, 22.12.2009, 16:05
Profil WWW
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Kapo píše:
IvoLUCKY píše:
Tvoj prispevok vobec nie je zbytocny.....

A podla mňa je.... :-)

No, Jojo, už máš doma ten nový navijak? Sa teda pochváľ. A daj aj návod, podla čoho si kupoval. :D

Uto, 22.12.2009, 19:33
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Naviják už mám zaplatený, len sa ku mne ešte nedostal. Myslím, že aj Tvoj brat bude mat to čo ja. Ako som písal, je to ,,čína" 12000. Ked bude mašinka doma dám foto. Vyberal som na základe skúsenosti známych z môjho okolia, ktorí navijáky daného typu (len s trošku menšou taž. silou) majú a už ich nejaký ten piatok používajú, dá sa povedat, že sú spokojní. Dakujem Všetkým, čo sa mi snažili poradit za ich ochotu,ahojte :smt023

PS: Kápo, ak ideš na Váh a chceš, môžme sa niekde počkat a íst spolu. Idem ja, Marcel+Duri BSP a asi jeden chalan s Pajerom. Ked tak, daj vediet. Maj sa, sewas :D

Uto, 22.12.2009, 22:23
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak som včera prubou naviják - po práci som letel nakrmiť prasiatka a otáčal som sa na ceste kde sa ťažilo na jeseň drevo a pri nepozornom manévre mi skončili predné kolesá v jednej koľaji a zadné v druhej - zmrznuté a tak 25 cm hlboké.... oceľová šnúrka na priamo na buka cca 5 metrov (takže bubon relatívne plný lana) a ešte nie je ovládanie, tak som si jebou kábla na priamo na baterku, takže nezabrzdený Patrol na neutrál a Ramsey úplne v pohode.

Včera to stačilo bez kladky ale desím sa toho že keby som ju musel použť, že by vznikla diera v časopriestore lokálnym prťažením šiestej dimenzie a Zapar by mi dal tatranku :-D :-D :-D

-ka-

Str, 23.12.2009, 8:49
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 35 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný