Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 29.06.2025, 12:47
Dnes je nedela 29. júna 2025, meniny má Peter a Pavol, Petra a zajtra Melánia

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 456 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 31  Ďalší
 Co tak perkuska 
Autor Správa
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Obrázok

Štv, 31.12.2009, 21:03
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Všetkým nadšencom BP. a zapachu síry a vecí s tým spojených Vela šťastia a zdravia do noveho roku 2010. :smt066 :smt067 :smt068 :smt070 :smt071 nech to dobre lieta :-D

Pia, 01.01.2010, 12:29
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Inak v anglicku /škótsko, írsko/ majú také prísne zákony, že zbroják tam už ani nemožno vlastniť. A za vreckový nožík dostaneš 2 roky basy. :wink:[/quote]

a tak negry nosia tesarske kladiva s upilenym kratsim zobakom na vitahovanie klincou a pretinaju si lebky-to je legalne :-D :-D

vsteko dobre do noveho!!!!
to -bahno ,skocime teda s pekusakmi (aj ) na tu strelnicu ? mam len 44 remington,aj kamosi,no rad by som sa pozrel na tu flintu.dost sa o nich spekuluje.

Ned, 03.01.2010, 9:38
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Takisto vsetko dobre!Mozes prist obzret flintu ku mne,ale nemam cas naodlievat strely lebo vsetek volny cas mi berie Aro.Teraz zas zacne kolotoc v praci a den ma tak malo hodin :cry:

Ned, 03.01.2010, 19:33
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tak ,požčaj kram a popri mojich odlejem aj tebe,alebo to dam susedovy-toho to naramne bavy :lol: odlievat...,kut,brusit a ine(link).chodim teras najcastejsie s malorazkou-tercovnicov,parada,stale nechapem ako pekelne je to presne :shock:
Akurat mi budes musiet povedat pomer literiny ku makkemu olovu.a literina mi uz dosla :evil: ,zeby som roztopil potapacske zavazia :twisted: to nie :lol:

len tak pre zaujimavost mame v obci aj takehoto tipa co vyraba aj taketo veci
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid= ... t=3116&p=8
mozno to niekoho "nadchne" :wink:
moj kontakt http://www.drevotuning.sk/kontakt/ ,bo nemam tvoj.napis kolni.... pekny den vsetkym!

Ned, 03.01.2010, 21:19
Profil WWW
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
UFFF som sa normálne zamiloval. Ten Bowiak je nádherný. Krajší som ešte nevidel.

Poznáš sa s tým človekom? Vieš vyzistiť prosím ťa, za aký penís by taký urobil.
/prípadne sa potom skúsim cez to fórum poinformovať.../

Pon, 04.01.2010, 21:21
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
naozaj chlapak ma zlate ruky ale hlavne sdrco umelca a vie dat tomu nozu dusu.

Kapo obavam sa ze to bude masne, kedze sa jedna o damasky
cize je to unikat a original ktory je skoda nechat lezat vo vitrine a este vecsia stratit v lese ...ale ta cena by zaujimala aj mna.

ak by bolo treba tak mame poruke kovacov co take vedia.
kedze su to kamarati tak ceny prijatelne ale dodacie lehoty nepredstavitelne.

preto je dobre si vykovat nozik vlastnorucne.

ked sa dostanem domov do NR nafotim ti moju white hunter style kudlu ukutu z ojnice.

Pon, 04.01.2010, 22:17
Profil WWW
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
konik píše:
naozaj chlapak ma zlate ruky ale hlavne sdrco umelca a vie dat tomu nozu dusu.

Kapo obavam sa ze to bude masne, kedze sa jedna o damasky
cize je to unikat a original ktory je skoda nechat lezat vo vitrine a este vecsia stratit v lese ...ale ta cena by zaujimala aj mna.

ak by bolo treba tak mame poruke kovacov co take vedia.
kedze su to kamarati tak ceny prijatelne ale dodacie lehoty nepredstavitelne.

preto je dobre si vykovat nozik vlastnorucne.

ked sa dostanem domov do NR nafotim ti moju white hunter style kudlu ukutu z ojnice.

no stymi nozikmi je to asi tak, ako pise konik

treba ratat ,ze na taky (damaskovy) nozik potrebujes mozno za 1000sk len dreveneho uhlia :lol: ,a potom mlatit a mlatit.brusit ,brusit....atd.ked zratas hodiny+ material,co niekedy okrem uhlia je zadara :wink: mas cenu...teoreticky.
pocitajte na tom fore,je tam vela informacci ,no vela citania.take bezne lovecke noziky su cca 4000-6000 damaskove 6000+ skk samozrejme.hentaky boviak...neviem mozno 300-350 E.neviem,isto zalezi aj od mena vyrobcu....
chalaniska jasne poznam,sused kamos.je to jeho hobby.ked budete mat ktosi cestu okolo ,tak sa uplne kludne stavte,tipek vam velmi rad poukazuje a este radsej zopar hodin porozprava :-D :-D.

ale toto je o perkusoch ,tak vam to nejdem nejak plnit,ale pekne spestrenie,nie?treba si niekedy dat daku stretavku niekde s ciernym prachom.
niekedy,ked este boli perkusi legal aj viacranove som bol na super akcii-niekde pri trencine.zislo sa tam strasne mnozstvo vselijakych "cudnych tipov", aj madari,cesi...ucast bola povinna v dobovych obleckach (vestern).seriozna akcia s roznymy streleckymi disciplinami.fakt vyborne.nechybalo obcerstvenie....vsetko vyborne zorganizovane.
nejak nieje cas na bavecky tohto tipu ,no mozno by som sa znova dal ukecat.neviete niekto ci nieco take este niekto organizuje???prestal som to sledovat-ine starosti.
myslim,ze by sa vam ratalo.isto mi date za pravdu,kto sa takychto akcii zucastnoval :wink:

Pon, 04.01.2010, 23:39
Profil WWW
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Zúčastňoval som sa takých akcíí, a občas aj teraz zaskočím, ale je toho hrozne málo. Nieto času v tejto dobe, venovať sa koníčkom. :?

Aktívny sú v celku SAWS /slovenská asocácia westernových strelcov/ majú peknú strelnicu v Domaniži pri Považskej B, kde bývajú tuším aj majstrovstvá sveta. Ale na westernovú strelbu treba mať peknú zostavičku zbraní a výstroje, a to nie je zo dňa na deň.

Ale keď je to kamoš a sused, tak sa teda popýtaj na ten Bowiak, naozaj ma to zaujíma. Tak či mám zhánať niekoho iného...... :wink:

Uto, 05.01.2010, 3:42
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Chalani poraďte - mám jednoraňák (netreba naň zbrojný preukaz) ale zápalky a prach mi bez zbrojáku nepredajú. Ako to riešite? Asi sa budem musieť odtrepať na políciu...

Guľky odlievam z batériového olova tá "literina" je čo?

LAND ROVER Discovery II.

Uto, 05.01.2010, 10:58
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
literina je druh olova z primesou cinu a teda je tvrdsia
baterkove olovo je tiez tvrde /bezne sa mi stavalo ze baterkove gulky vystrielane z remingtona do smrekovej dosky sa dali vylupnut a bez poskodenia recyklovat./

ako dobry material na gulky sa mi osvedcili stare olovene vodovodne potrubie a izolacne tienenie telekomunikacnych kablov - fajne mekke olovo.

ale samozrejme toho baterkoveho je vsade kopec takze sa lahko zhana.

Uto, 05.01.2010, 12:35
Profil WWW
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Moc mäkké olovo nie je žiadna výhra. Pri nabíjaní sa guľa ľahko poškodí nabijakom a pri väčšej úsťovej rýchlosti sa vie "strhávať" v hlavni a zanášať ju.
Vhodná tvrdosť je z pneuservisáckych závaží.

Prach a zápalky by mali predať aj bez zbrojáku, len na OP. Ale niektorý degeši, hlavne v polovníckych predajniach nechcú. Popros prípadne niekoho, kto zbroják má. Nevidím v tom problém.

Uto, 05.01.2010, 12:53
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tiez by som to tak videl.kedze prah a zapalky by mali predat na zaklade toho ,ze jednoranove a ... mozes mat bez zbrojaku.je to diera v zakone.informoval som sa na policii a tiez mi nevedeli jednoznacne odpovedat :lol: hold nasa legislativa.isto je odpoved v zakone ,no nejak nemam cas a chut citat 1000 stran a hlavne tomu nerozumiem a mam pocit,ze 4 pravnici a 5 nazorov :lol:

a ked dam do toho kabloveho olova kus cinu???mam ho zo 20kg...a je fakt pravda,ze makke olovo nieje bohvieco.mam pocit,ze gule aj pomalsie a nepresnejsie lietaju.
naposledy ked som bol s remingtonom 44 na strelnici ,sa mi zažali 2 komori :shock: ,bol som stoho dost vedla.stalo sa mi to len raz.davam si pozor na nabijanie-upchavka,dokladne vazelina a dotlacena zapalka :roll: .mam aj novu tlakovu skusku...ktovie co by to urobylo ,keby som mal nejake super tvrde olovo :shock: :shock:

to kapo-tak ten nozik ostava doma ,robovy sa presne take pacia,tak si ho nechava.kludne ti taky nejaky uroby,ak chces.posli kontakt (na moj mail),alebo ti poslem jeho a dajte rec....inak na tom fore je vela vyrobcov-jeden roby velmi jednoduche a pekne (lacne)noze s jedneho kusa ocele a rucka je s konopneho spagata.myslim ze to ma nieco s japonskom.ked tak ti to vecer kuknem a hodim link.myslim,ze noziky su uz od nejakych 2000 ceskych.

Uto, 05.01.2010, 14:24
Profil WWW
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
literina-litera (pismeno?)-tlaciarenske olovo.stym sa niekedy tlacilo v tlaciarnach-muselo byt tvrde.zosadzovali sa texty pre tlac hlavne novin ,asi v poslednej dobe-preto ked sa okna umyvali novynami,boli od olova.
ak sa mylim opravia ma :wink: [/quote]

Uto, 05.01.2010, 14:29
Profil WWW
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ano, tvrdšie olovo dosiahneš pridaním cínu. Práve staré závažia v pneuservisoch boly v celku vhodne namiešané. Len teraz už sa používajú zinkové.
A ak by si mal tvrdšie olovo v tom perkusnom revolveri, tak by sa ti možno pri výstrele neuvolnila guľa a komora vo valci by bola lepšie utesnená... :wink:

Uto, 05.01.2010, 14:59
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 456 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 31  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný