Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 04.07.2025, 21:43
Dnes je piatok 4. júla 2025, meniny má Prokop a zajtra nikto

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 156 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Ďalší
 Kolko Stoji Svietenie? 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
pravda :!:
v mieste dotyku zozsanue tukova skvrna , na ktorej bude lokalne prudko narastat teplota a tam to praskne ( koli tej teplote a aj pnutiu v skle sposobenom vysokymi rozdielmi teplot )

plati aj pre halogeny, xenony a vlastne pre vsetky udelatka , ktore pracuju na vysokych teplotach

Uto, 13.02.2007, 19:48
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Milos napisal som to aby bolo jasne o ake teploty sa jedna ci uz na xenonovych ziarovkach alebo halogenoch.Tam su teploty podobne.Po kazdej manipulacii sa musi utriet ako pisal Peter .

Uto, 13.02.2007, 20:54
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
kua som tu napisal kratky elaborat o prudoch a inych bla bla a uplne ma ignorujete!
Clovek sa snazi a vy si tu pecete prsty na xenonoch!
:lol:

"Byť človekom nie je fakt, ale možnosť ..."

Uto, 13.02.2007, 21:59
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
petertn píše:
kua som tu napisal kratky elaborat o prudoch a inych bla bla a uplne ma ignorujete!

Vobec ta neignorujeme,dal som si to zaramovat :-D

Uto, 13.02.2007, 22:16
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
...uvedomujem si, že niektorí z Vás offroad priateľov čakáte, kedy sa konečne ozvem a ako to celé s tým "sporom" dopadne...a že máte záujem, aby to dopadlo dobre...
všetkým Vám dlhujem vysvetlenie, nakoľko torzo príspevkov, ktoré ostalo z nášho "sporu" s MoostanQue-m absolútne nezodpovedá reálnemu priebehu celej story

najprv sa chcem poďakovať všetkým, čo ma podporili priamo tu na fóre, alebo formou osobnej správy

ďalej vás chcem uistiť, že príčinou "sporu" nie je rôznosť názorov, ale forma ich prezentácie; kto ma na fóre pozná dlhšie vie, že spory urovnávam a chalanov od zbytočných vzájomných invektív odhováram a že nikdy nikoho neponižujem s výnimkou "drsných žartíkov", kedy je z textu a smajlíkov zrejmé, že je to žart ; také isté žartíky som ochotný prijímať aj na seba...

MoostanQue v svojom poslednom príspevku na pohľad nedal vážny podnet na nejaké "vášnivé" reakcie, len ten jeden odstavček bol provokácia, ktorý bol pre mňa vzhľadom na predošlú "roztržku" bez akéhokoľvek domýšľania jasne čitateľný a vracal celú story späť...preto som na ten odstavec napísal jednovetovú reakciu typu "a to si nato prišiel sám? :smt098 " ktorú mi admin vzápätí zrušil a tak som napísal druhýkrát niečo v podobnom duchu, čo bolo tiež vzápätí zrušené...až potom nasledovalo to, čo už z fóra poznáte...

čo ale neviete, sú príspevky včas vyhodené z fóra pre ich invektívy - bolo ich viac a Moos...v nich invektívy voči mne značne stupňoval...moje ďalšie nereagovanie a vyhodenie predmetných príspevkov vrátane mojich prvých reakcií Moos... prijal tak, že sa ešte trocha vyrozprával a uzavrel to s tým, že on k tejto téme nemusí už písať nič... - priznám sa odľahlo mi, lebo som nemal záujem o ďalšie stupňovanie napätia a bez problémov som sledoval iné jeho príspevky, ktoré - nerobí mi problém uznať - majú často podobu kvalitných a zaujímavých informácií...

...bohužiaľ nové reakcie vyvolané schválením zákona "o povinnom svietení" a moja reakcia na túto udalosť ho znova vyprovokovala a neodpustil si síce naoko nenápadnú, ale vzhľadom na predošlé udalosti v tejto téme stopercent jedovatú slinu...v podobe toho odstavca a ďalej to už zhruba poznáte...

...s plnou vážnosťou prehlasujem, že tu nechcem Moos...a očierniť a seba urobiť tým dobrým, tiež mám chyby a beriem, že mám svoj podiel na jeho reakciách, ale je nepopierateľným faktom, že ja som na rozdieľ od neho už raz urobil gesto a jeho urážky - a niektoré boli ozaj veľmi osobné a škaredé - som mu nevracal... a to isté som sledoval rozhodnutím odísť z fóra - ja sa predsa dobrovolne od nikoho urážať dať nemusím...

- dajú sa o tom písať romány, ale nechcem; len ma mrzí, že MoostanQue síce ponúkol svoj odchod z fóra, o ktorý nikto nestojí a ani ja nie, ale nenašiel silu napísať mi osobnú správu a vysvetliť si to - to by som si od neho vážil...

- iste, dáte si otázku, prečo som mu nenapísal ja - nuž preto, lebo ja som sa síce "dopustil invektívy" voči nemu na začiatku sporu, za ktorú som sa ale ešte v tom istom príspevku aj ospravedlnil a bola myslená ako podnet na zamyslenie a nie ako urážka, no on mi to neváhal spočítať množstvom nepríjemných a veľmi osobných invektív a dodnes neprejavil ani náznak, žeby ho to aspoň trochu mrzelo...

...nechcem to už ďalej rozmazávať, ani vás obťažovať, ale ešte si dovolím takto na fóre prehovoriť rovno s Moos...om:

"Peter (tak sa voláš, ak si dobre pamätám) nemám žiaden záujem, aby si opustil fórum, ani aby som Ťa urážal. Ak som Ťa urazil ja, sorry, ale určite to nebolo úmyselné a zlomyselné a hlavne nechcel som Ťa ponížiť - to je ostatne na hony vzdialené môjmu priateľskému naturelu, i keď v "zápale boja" možno niekedy pôsobím hrozivo...
Pamätaj, chlapa nerobí veľkosť auta, ktoré riadi, ani jeho roky (to, že si podstatne mladší Ti v dobrom závidím), chlapa robí slovo. A ja Ti tu dávam moje - keď budeš v svojich príspevkoch vecný, keď v nich budeš aj tvrdo, ale korektne obhajovať trebárs aj mylné - názory, nikdy Ťa nebudem zhadzovať, spochybňovať Tvoju inteligenciu a podobne, vždy budem s Tebou polemizovať vecne. A keď budeš aj Ty lepšie zvládať iné názory a aj prípadnú kritiku a zistíš, že na fóre ide hlavne o priateľského ducha, možno si zo seba časom začneme aj uťahovať - ale so smajlíkmi, dobromyselne, aby bolo aj veselo...
Ktorýsi priateľ tu na fóre ma nazval "ombudsmanom" a ver, že to nie je náhoda - nemám záujem o žiadne spory, všetky sa snažím v zárodku zažehnať. (ale srať na hlavu si zas nedám)
A Hatatitla s Ilčim boli najlepšie mustangy na svete tak to neber ako urážku, Tvoje meno MoostanQue sa mi blbo píše - aj keď tie konské nadávky som v hneve určite nemyslel ako vyznanie lásky...
Ako sa ďalej k veci postavíš, je len na Tebe.
show must go on
howgh
:smt025

Naposledy upravil Jano JP dňa Str, 14.02.2007, 9:44, celkovo upravené 2

Uto, 13.02.2007, 23:01
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
petertn píše:

... kto si pecie prsty na xenonoch ??? ... zaujimalo by ma kolko ludi tu ma xenonove vybojky v svojom OFF...

...inac vydim, ze som prisiel o vela citania v tejto teme...

Uto, 13.02.2007, 23:19
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dnes bola v ,,Zakrute,, cela relacia venovana svieteniu aut celoročne .Počuvali ste niekto? :smt020

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk

Pia, 16.02.2007, 22:39
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ak som dostal dobrú info,tak svietit :smt115 budeme celý rok bez ohladu na tieto bláboly :smt084 ,žiarovečky su na OFFe sice potrebné ale nestojí to za reč :smt137 ,a chodte občas vyhádzat nejakú hospodu :smt146 nech je očom a netárajme tu ako skupinka tuponov :smt123

...tak to vymaž :smt025

Sob, 17.02.2007, 0:03
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tot som pozeral nejaku reportaz kde ludia nadavali, ze to bude drahe( :-D ), zbytocne ( :-D ), ale co ma zaujalo, bol argument, ze nie vsetky ziarovky sa daju vymenit .. A to nie len na novych autach, ale aj na starsich, kde jedno svetlo bolo pristupne, a druhe nie, napriklad ho zakryvala nejaka nadrzka).

Toz by ma zaujimalo, ci o tomto policajto vedia, a ako sa k tomu postavia .. Viem z vlastnej skusenosti, ze na DI su obycajne ludia odborne erudovany, ale co zelene zabky ? Budu akceptovat argument, ze tam ruku nedostanem, alebo nie ? :shock:
(Odhliadnuc od toho, ze niektore auta proste musia naklusat do servisu, lebo to inac nejde).

Uto, 20.02.2007, 12:30
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
.... vo vyhláške stojí že v aute musia byť on board všetky žiarovky okrem tých, ktoré sa nedajú amatérsky vymeniť. Takže zákonodarca berie na vedomie že u niektorých svetiel (najmä HID) výrobca priamo zakazuje neodborný pokus o opravu.

V GR Y60 vymením všetky žiarovky na mieste... ale pri H4 v hlavných svetlách prekľajem všetkých japoncov do šiesteho kolena... :x

Uto, 20.02.2007, 12:58
Profil WWW
Mašinista
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No uz som tu... fakt som nemal cas :evil:

Myslim ze sa tu offtopic popisalo dost, takze strucne: v sulade s poslednym Janovym prispevkom navrhujem dat si virtualne poldeci a spor zalozit do archivu. Obidvaja co-to vieme a obcas mame rozdielne skusenosti a rozne nazory, od toho vsak forum je, aby sa prezentovali, prehodnocovali, aby sa argumentovalo (samozrejme vecne) pre a proti, bez osobnych utokov - takze diskutujme dalej a k veci.. takze, Jano, mier (sak mierim, boha jeho) :-D

Vo veci osahavania ziaroviek, u halogenovych je to vylozene zakazane (po nahodnom dotyku umyt liehom), ale mam skusenosti, ze i bezne ziarovky, hlavne vyssich vykonov (starsie 45/40W do hlavnych svetiel, alebo bezne 21W Ba 15) vedia teplom odtlacok prsta 'vpalit' do skla a nasledne svietit slabsie, takze po instalacii ziarovky ich vzdy poutieram papierovou vreckovkou (cistou vole) ... a ako som uz spominal inde, vzdy pred zimou menim komplet ziarovky, teda okrem tych ktore svietia malo, teda hmlovky a ostatne pridavne - ony totiz casom stracaju svietivost a par korunami navyse si zaplatim istotu, ze mi bude vsetko svietit a nebudem musiet v zhone a spatnom pocasi laborovat pri vymene ziarovky.

Vo veci znizeneho napatia do H4, to co ste popisali je vsetko pekne a asi pravdive, i ked som o tom iba matne nieco tusil.. ale faktom je ze mam patrola (y6o) a prave toto to robi, po zapati obrysiek svietia hlavne tak napolovicu, a manual o tom hovori ako o 'dimmed light' funkcii, utcenej prave na denne svietenie.. tak ze by uribili sudruhovia v Japonsku chybu? Inac mne je to dost jedno, pac aj tak svietim tlmenymi skoro furt (tu je kazdu chvilu pod mrakom a poprcha), skor ma ser.. teda, sa mi nelubi, ze nemozem nechavat stat auto dlho na obryskach, ako som bol zvyknuty (ak stojim mimo parkoviska, vzdy svietim).. takze skor spekulujem ako to odstranit, skor som to daval ako namet alebo info pre ostatnych (som tu asi jeden z mala co ma australsku verziu tak ak najdem odlisnosti tak dam vediet). Dotaz na slovensko: v y6o mate parkovacky len nad blinkrami, alebo aj v hlavnych? Ja len tie male bocne, ale podlahne to uprave (Peter uz asi ma predstavu, dalsi vianocny stromcek :-D )

Takze tak

Pia, 23.02.2007, 3:48
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
MoostanQue píše:
... v sulade s poslednym Janovym prispevkom navrhujem dat si virtualne poldeci...takze, Jano, mier...

:smt146
vitaj nazad, konečne je za všetkým bodka

Pia, 23.02.2007, 17:19
Mitsubishi Man
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
:smt038 :smt129 :smt041 :smt035 :smt023

Pia, 23.02.2007, 18:10
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin 4 píše:
.... vo vyhláške stojí že v aute musia byť on board všetky žiarovky okrem tých, ktoré sa nedajú amatérsky vymeniť. Takže zákonodarca berie na vedomie že u niektorých svetiel (najmä HID) výrobca priamo zakazuje neodborný pokus o opravu.

V GR Y60 vymením všetky žiarovky na mieste... ale pri H4 v hlavných svetlách prekľajem všetkých japoncov do šiesteho kolena... :x

yo yo aj na J120 je menenie H4 kúzelnícke číslo. Keď nemáš ruky šmátralky tak vybratie oboch bateriek Ťa neminie. Ale však japonský súdruh má ruku malú, preto to tak sku**ene naprojektoval...

Pon, 26.02.2007, 1:02
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
takže pan prezident nepodpisal novelu o celoročnom svieteni ,tak budeme čakat a čakat a ..................... :cry:

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk

Str, 07.03.2007, 19:38
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 156 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný