Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Str, 18.06.2025, 15:57
Dnes je streda 18. júna 2025, meniny má Vratislav a zajtra Alfréd

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 72 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5
 Mitsubishi Pajero 2 - kupa 
Autor Správa
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Co poviete na tie stare 3,0 V6 110kW ?

http://mitsubishi-pajero.autobazar.eu/3 ... 05532.html

Vykonovo je oproti 3,5 V6 o dost nizsie.
Ma nejake choroby ? Ako je na tom so spotrebou ?

Štv, 15.12.2011, 9:46
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Spotreba na 3,0 V6 je cca rovnaká ako 3,5 V6, tam neušetríš nič. Motory 110kW sú žrúty oleja, ja by som ho určite nebral.

Čo sa týka benzínových verzií Pajera, najmä u 3,5V6 s manuálnou prevodovkou sú pomerne často reportované problémy so spojkou - je to dané výkonom motora a dosť často necitlivým zaobchádzaním neznalého majiteľa. Výmena je drahý špás.
Preto sú automaty s motorom 3,5V6 na tom podstatne lepšie.
Ventily sú nastavované hydraulicky, tam problém nebýva.
Na tvojom mieste by som sa šiel mrknúť do Hrádku na to krátke Pajero II 2,8TD. Vzhľadom na stav a vybavenosť by ťa mohlo osloviť. Nie je to síce benzín, ale... mal by si to vidieť. Aspoň by si si spravil obraz, ako má vyzerať Pajero v dobrom stave. Lepšie sa ti bude rozhodovať, keď budeš môcť porovnať.

Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition
Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition
Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané

Štv, 15.12.2011, 10:05
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hmm , tak spotreba oleja nepotesi veru :-/

Jedno pekné krátke Pajo 2,8 TD má kamarát. Velmi sa mi to paci. Celkom pohodlne , v zime super prejazdnost aj v hlbsom snehu, dosial som sa v nicom tak komfortnom a tankoindnom zaroven neviezol. Len ten motor :-( Jednak zvukovy prejav diesla mi vadi a jazdim malo kilometrov a kratke trasy. Teda si myslim, ze benzinovy motor bude pre mna vhodnejsi hlavne kvoli rychlejsiemu zohriatiu sa, aj ked bude zrat viac.
S dieselovymi motormi nemam dobru skusenost prave v zime, firemne TDi motory sa mi ani raz nezohriali, kym do prisiel do roboty a hrat zamrznuteho len kvoli spotrebe sa mi nechce.

Konkretne toto 2,8 TD Pajo zerie 10 L a viac nafty, benziny, co som pozeral , beru cca 13 - 14 L , ak clovek ide opatrne. Bude to auto skor na zimne mesiace (tiez kratke trasy) a vikendovu pracu (opat 6km pre piliny / drevo, nalozit a naspat domov). Na bezne vozenie mam maly japonsko/madarsky HB.

Kazdopadne velmi dakujem za odpovede.
Este stale mam cas , tak si pockam na to prave Mitsu a medzicasom budem asi studovat manual :-D

Štv, 15.12.2011, 10:33
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No, ja som pozorne čítal tvoje priority, preto som ti navrhol práve to Pajero 2,8TD z Hrádku :-D Má totiž zabudované aj nezávislé kúrenie Webasto, ani nie rok staré ak sa nemýlim. Majiteľ videl kúrenie totiž u mňa na Patrole a po skúsenosti si ho dal aj on namontovať, ešte som mu dával info. Je to vodník, takže hreje motor, ale fúka aj do kabíny. Na zimu bomba vec.
Nejde o to že ho kúpiš, určite ti pomôže vidieť na vlastné oči, ako to má vyzerať, keď je auto totálne v poriadku. Lepšie sa ti bude vyberať a porovnávať hlavne keď neponáhľaš.
A na krátke trasy ako píšeš s benzínom takú spotrebu neurobíš, ani keď sa potrháš, to mi ver. A plyn do krátkeho proste nie je kde dať.

Štv, 15.12.2011, 10:45
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ach jo , ocividne chcem skrizit neskrizitelne :-D
Mas prosim ta link na to Pajo , co spominas ? Nejak ho asi stale prehliadam :-(

Nezavisle kurenie je super vecicka. Mam odskusane na dodavke. Aj motor netrpi a hned je pekne teplo. Len v inzeratoch to moc neni vidno a kupovat nove bude asi drahy spas, musim to pozriet , kolko to tak vychadza.

Štv, 15.12.2011, 11:28
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Mrkni sem:
viewtopic.php?p=208767#208767
My majiteľa trošku štengrujeme :-D ale to si nevšímaj.

A nové Webasto s diaľkovým ovládaním, komplet s montážou ma vyšlo na cca 1000 Eur. A je to neskutočne dobrá vec.

Štv, 15.12.2011, 11:42
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Aha , tak toto som si vsimol :-) Velmi pekne a zachovale.
Len je to uplne mimo moju cenovu hladinu , tak majitela nebudem ani otravovat, ked viem, ze ho ani v pripade obrovskej nahody nekupim (iba ze by som vyhral nejaku statnu zakazku na dodavku srobov alebo kotvenia, ale budme realisti :-D :-D :-D ).

Len by som ho oberal o cas a to nechcem.

Musi to byt pre majitela mrzute, ked donho natlacil tolke peniaze a teraz ho musi posunut dalej.
Ale ak je to len kvoli priestorovym narokom pre deti , tak by som si ho nechal. Ved ja si este pamatam, ze sme na oberacky jablk a marhul chodili ako 4 clenna rodina na najsvatejsom aute Daewoo Tico :-D a este sa aj nejake tie bednicky ovocia domov doniesli :-D :-D :-D

Štv, 15.12.2011, 11:58
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Nehanbi sa a choď ak sa ti dá, hlavu ti neodtrhne, neboj. A dozvieš so toho oveľa viac ako od nejakého priekupníka, práve preto som ti ho poradil.
On do neho netlačil peniaze len tak, proste si ho robil podľa svojich predstáv, preto sa oplatí ho pozrieť. A budeš aj vedieť, na čo si máš dávať pozor pri kúpe.

Štv, 15.12.2011, 12:07
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Mato srubka,Jenki Ti dobre radi,aby si kupil to Pajerko,však na fotkach ešte vidno asi aj majitelky-staršie dochodkyne :lol: :lol: :-D

Obrázok

sorry za offtop ,ale nedalo mi :lol:

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk

Štv, 15.12.2011, 19:20
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja mu skôr radím, aby sa šiel pozrieť. Stojí za to vidieť, ako auto môže vyzerať. A čo je rozumné na aute urobiť. Mne sa to auto páči. Ale už jedno (a zrovna krátke) mám :).

Štv, 15.12.2011, 22:42
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No jazdene dôchodcom a iba v nedelu , to sa oplati :-D

Kazdopadne , ak sa podari prehovorit manzelku :-D , urobime si vylet .

Pia, 16.12.2011, 8:39
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dochodca ešte niesom, zatial,......Cez víkend ma asi nezastihneš, v nedeľu služba a sobota asi rybičky. A s tým jazdením v nedeľu maš skoro pravdu, v poslednej dobe toho času dako nieje ;-)

Pia, 16.12.2011, 18:47
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 72 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný