Dnes je nedela 22. decembra 2024, meniny má Adela a zajtra Nadežda
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 9 ] |
|
nedelny obed by Radoffroad
Autor |
Správa |
RADOFFROAD
Nikdy nespokojny úpravca
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 22:30 Príspevky: 4332 Bydlisko: ZA
|
este sa to asi celkom o mne oficialne nevie, ale teraz pod vlyvom neskoreho zberu a dobreho pocitu nad vysledkom sa idem podelit o skusenosti...
dalsi dovod je, ze som hladal na nete ako dlho to mam piect a nenasiel som jednoznacnu radu
Takze :
velmi rad robim medailonky z bravcovej panenky, ale take medium rare, hrube cca 4 cm , k tomu domace bylinkove maslo (tuto robotu kusok neznasam )
k tomu ako doplnok susene paradajky osmahnute vo vypeku z panenky (pozor otvorenu stranu si nechajte na koniec , pekne sa zodvihne)
priloha klasika na rychlo hranolky z domacich zemiakov pecene v teplovzdusnej friteze s minimom oleja... alebo zemiaky (rozmarinove, pecene, alebo zltucke varene s maslom)
...dnes som sa podujal na dlhodobu vyzvu, panenka v celku...
kedze hlad je zly radca, pocas cistenia panenky (aj tu som postihnuty pedanciou a prplem sa s tym asi 35min), som spravil najskor male sote pre synatora a synovca, ktori mi pomahali (otvorili mi vinko a nakrajali udeny kozi syr a cerstvy ovci ) ochutene bylinkami, potom pre istotu ak by sa v celku nepodarila som spravil medailonky a podme na chrbatik (panenka v celku)
jednoducho som len spravil dieru uprostred panenky, dokonale ocistenej od tuku a sliach a naplnil som ju domacou vonavou slaninou a udenym kozim syrom, potom som ju vynatieral olivovym olejom, nakorenil a vlozil do janskeho skla bez prikrytia ...
piekol som prvych 15 min na 210 st v domneni aby sa uzatvorili boky a stava zostala dnu a neskor som znizil teplotu na 170 a piekol dalsich 45 min, kazdych cca 10 min som na nu polozil platok masla a zakazdym slaninu
vysledok : panenka je poddajna, mäkka, ale cakal som malinko stavnatejsiu, nie ze by bola doslova sucha, ale pravdepodobne skusim nabuduce o cca 20 min menej a pridam trochu cesnaku aspon 3 hod pred pecenim aby mäso trochu preslo, vnutri ma sice charakteristicku prijemnu chut, ale na moj vkus malo prejdena koreninami, (alebo : "tretou chutou")
Vase skusenosti ??
_________________www.allmetal.sk www.madoffroad.sk
kontakt: allmetal@allmetal.sk , 0905658233
Načo jazdit v úsporných osobákoch, keď máme naše dvaapoltonové terénne likvidátory pohonných hmôt
|
Ned, 18.11.2012, 14:56 |
|
|
casper007
Učeň
Registrovaný: Pia, 17.02.2012, 18:22 Príspevky: 64 Bydlisko: Pieštany
|
Nabuduce si ju prudko opeč na panvičke a potom do truby a na panenku 45 minut je už moc to ju nikdy nebudeš mat medium,stači 25 minut na viac stupnou a hlavne zakryť inač dobru chuť prajem
_________________ SUZUKI SAMURAI 1,3i
|
Ned, 18.11.2012, 15:17 |
|
|
RADOFFROAD
Nikdy nespokojny úpravca
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 22:30 Príspevky: 4332 Bydlisko: ZA
|
no, aby bolo jasno, zas uplny zaciatocnik nie som (take steaky zo svieckovice mam zvladnute), ale pisali kuchari az 80 min pri cca 100 st , aj mna to prekvapilo, tak so skusil tak trochu strednu cestu...
inak ako to myslis , na panvicke opec, ved to je cca kilo masa, opeciam max. 15 % plochy z dvoch stran, tym boky nezatvorim, ci ?
_________________www.allmetal.sk www.madoffroad.sk
kontakt: allmetal@allmetal.sk , 0905658233
Načo jazdit v úsporných osobákoch, keď máme naše dvaapoltonové terénne likvidátory pohonných hmôt
|
Ned, 18.11.2012, 15:34 |
|
|
casper007
Učeň
Registrovaný: Pia, 17.02.2012, 18:22 Príspevky: 64 Bydlisko: Pieštany
|
stači ak to opečieš zo všetkych stran na rozpalenom tuku a konce sa ti aj tak nikdy sami neuzavru to musiš zaviazat špagatom alebo špajdlou prešpikovat,potom šup do truby inač ti može napln lahko vytiect.
_________________ SUZUKI SAMURAI 1,3i
|
Ned, 18.11.2012, 16:57 |
|
|
Klokan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 28.12.2009, 20:22 Príspevky: 1036 Bydlisko: Pezinok Lošonec
|
uplne dobre sa to cita hlavne ked po dnesnom boji z prevodovkou som schopny si akurad chleba vo vajci dopriat
_________________ Jeep zj 4.0 1994 Jeep xj 4.0 H.O.1996 Mazda 323 bf turbo 4wd Multipla CNG Ex. Jeep cherokee 2.1 Ex.LKT 81 T Ex.UKT 6340 Ex .suzuki samurai 1,3 sj510 0904976223
|
Ned, 18.11.2012, 19:57 |
|
|
palo-cherokee
koumák
Registrovaný: Pia, 06.10.2006, 9:35 Príspevky: 4310 Bydlisko: ZA
|
opec to zbokov aj zhora/zdola na panvici, pekne sa to zatiahne.
potom sup do pekaca
ako plnku do panenky mozem doporucit susene slivky a podliat trochou rumu
dobre je to spojit kovovou ihlou, lepsie sa to prepecie vo vnutri
ako prilohu skus na male kusky nakrajane zemiaky pecene na plechu s jarnou cibulkou a trochou rozmarinu
|
Ned, 18.11.2012, 20:06 |
|
|
jenki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 16.03.2009, 1:26 Príspevky: 2389 Bydlisko: Zvolen
|
Chlapi, vám všetkým nadobro drbe????
Som v robote (viem, nedeľa podvečer..), hladný ako Čenkovej deti na 15-stej strane, mrknem na fórum prepláchnuť hlavu - a vy toto.
Kua, neskutočne mi škvŕka v bruchu, toto je hotové mučenie.
Ešte že Palo nepridal aj zákusok na koniec to by ma fakt zabilo.
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Ned, 18.11.2012, 21:00 |
|
|
tibik
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 15.03.2009, 22:18 Príspevky: 2348 Bydlisko: Banská Štiavnica
|
total naj je to naplniť klobasnym mäsom a okrúťíť do sieťky ktora je na prasačom žaludku - plní sa tak že sa spravý diera buď oslou alebo dlhým tenkým nožom a potom sa natiahne namiesto čreva na rurku a uz sa len laduje ,po naplnení obtočiť sieťkov a šup do rúry tak isto ju možno naplniť akov kolvek zmesou .(sieťka nie je podmienka) (a my to voláme , že plnený zajac)
A potom už len dobrú chuť !
_________________ Ex. XJ. 2,5td 1998. WJ 2,7 crd 2002. zatial leštenka . Grand Vitara 2,0td 2006 3dv. WK/WH 3crd. 2006. Prejdem kade chcem - skoro všade !
|
Ned, 18.11.2012, 21:06 |
|
|
Macej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 20.09.2009, 20:21 Príspevky: 547 Bydlisko: Vchod Záhoria
|
sry za OT ale dosť ma pobavil názov tejto témy
Po tých otrepaných názvoch ako napr Patrol, Toyota, Pajero atď by Radofroad je toto pecka ale čo bude nabudúce?
Dúfam, že tieto kulinárske chuťovky (pri čítaní topicu som slintal neskutočne) sú vytvárané iba v špeciálne navrhnutom a pevnostnom kuchynskom náradí značky PRV
Ospravedlňujem sa za OT ešte raz a ďakujem za pobavenie a dobré nápady - takéto papanice ja možem
_________________ Range Rover Classic - One is not enough
|
Ned, 18.11.2012, 21:24 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 9 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|