Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Štv, 26.06.2025, 21:01
Dnes je štvrtok 26. júna 2025, meniny má Adriána a zajtra Ladislav, Ladislava

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 134 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
 Pajero, vymena svetiel 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
JOE - ideš robiť záhradku na strechu ? Ja tam chcem dať pracovné svetlá aby som mal pokoj s cajtmi.

Pia, 22.02.2013, 1:11
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
To je pre mna novinka..no čo už.
A kolko treba očumovať?..3roky?..no doobre :(

BMW 320d e90.. rýchlobežka
Nissan Patrol K160 2,8TD
0944 057 888

Pia, 22.02.2013, 1:12
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
JOE66 píše:
Ja uz asi budem len pozorovat tak ako som to robil3roky-nemienim tu neakemu chujkovi nieco dokazovat :( najmudrejsi Karol bude radit-terenak ma len 1,5 roka a bohate skusenosti- :-D karol cez Pm sa mi nevyhrazaj je to detske? zacal si ma ohovarat ,ze nic nemam a ked mam tak co si zase vymyslis?

A co mas ? dva rozjebane anglicaky hodnota cca 1500 eur
hrbu nejakych cinskych kablov (odbornik by v tom nasiel nejake vianocne svetla starej mamy) hodnota no nech bude 50 eur....a to je vsetko ...ty si uplne chory clovek ved si tu vypisoval ake mas upravene auta a ked sa tu ukazali fotky ty sa tvaris ze sa nic nestalo a hras stale hrdinu ...Mas nejaku psychologicku vadu ale si jeden s tych psychopatov co vylezu od pocitaca raz za rok lebo ja fakt nerozumiem tvojej diagnoze....ja neviem co ti dava taku odvahu ale ked su to napriklad drogi velmi ti nepomozu....hmmm

Pia, 22.02.2013, 1:13
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
stara bola nevyhovujuca a isla prec a nova sa vyraba ale pomaly-a ako pracovne idem davat tie 60 w led panely s vyzarovacim uhlom60 stupnou-su to znacky predator a svietia lepsie ako55w xenon v pracovnom svetle

Pia, 22.02.2013, 1:15
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Karol 1 xenonova sada 100watova stoji 84 eur a mam ich vela aj do rezervy a o 55w ani nehovorim -jednoducho same cinske svetielka na vianocny stromcek ako hovoris-a ak mi zozenies anglicaka na plyne za 1500eur s papierami ci za kolko pises tak berem hned 3 do rezervy :-D uz si tu ludia robia o tebe mienku-ja sa nepotrebujem chvalit a davat foto-ale skoda reci

Pia, 22.02.2013, 1:20
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ja som len rad každý si môže spravit mienku akú chce je to jedno zo základných práv ľudí...

Pia, 22.02.2013, 1:26
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
JoE trosku si mimo mienku si tu ludia robia len a len otebe nie o karolkvi on sa nechvali co bsetko m kde vsade bil cosi aj ukazal pritom ty mas len recu a reci namiesto toho nezmyselneho vytahovania si zbehnu do garaza a pofot cosi vela nas je nato zvedavych na tvoje najlepsie stroje svetla co nema nikto , takze asi tolko

OFFROAD CLUB LÚKY

Pia, 22.02.2013, 8:47
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Pavol precitaj si od zaciatku vlakno :-D bola rec o svetlach-ja som napisal,ze ich mam a som ich porovnaval a skusal ale nedaval som foto.Karol ma obvinoval,ze len o svetlach rozpravam,lebo som o nich studoval a take dristy a ze ich nemam a ked som ich sfotil tak potom sa otocila pesnicka ,ze mam hole bose auto,ze ake upravy a ja neviem co som o nom sa mal chvalit a o uprave auta som ja tu nikdy slohy nerozoberal-len som dopytoval,ze chcem zmenit prevody na nom a dat urobit zadny naraznik s navijakom. a pritom ja som vzdy radil o svetlach-ktore som zakupil a vyskusal a porovnal ako svietia xenony a diody a dal som do toho nemale peniaze.len ten led panel ma stal viac ako 500 eciek a o tej fure xenonovych sad co sme vyskusali v roznych svetlometoch ani nebudem pisat a kazda 100w sada stoji cez 80ecok-nech nam ukaze diodovy panel a xenony Karol ake ma :mrgreen: bola tu rec o nich? a vidim ze nema zmysel tu rozpisovat-clovek da kopec penazi-skusa to porovnava a da vam tu neake info,ze co ako svieti a este je za blbca-skoda reci

Pia, 22.02.2013, 11:44
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ja neviem ci ty fetujes ale v kuse tu trepes ale ked chces byt na smiech tak buď je to tvoja vec...

Pia, 22.02.2013, 12:27
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Onô som chcel povedať, že husté to je na tom Slovensku len čo je pravda. To je vraj taká obyčaj :-D :-D :smt005
Nemvadí, nazad k svetlám.
Ja mám už asi rok či dva na Pajere prídavné svetlá diaľkové xenónové kompaktné (kto chce nech sa pozrie do môjho vlákna) a som s nimi spokojný, sú celkom malé a svietia super. Viac watov by som nedával, lebo alternátor a sieť je nejak nadimenzovaná.
Auto jazdí pomerne ťažké akcie a svetlá vydržali, ak sa nemýlim, sú vodotesné.
Na Patrola idem dávať také isté, len s väčším priemerom. Tam by som ale rád dal xenóny aj do hlavných svetiel, len neviem, ako sa to bude chovať s tým vrúbkovaným sklom.
Dal som xenóny pred rokmi do Citroena C5 (r.v. 2002) jazdí s nimi doteraz v pohode, ale žiarovky sa už pár krát menili.
Ja považujem xenóny za prínos, menej žerú a viac a lepšie svietia, nemám dôvod dávať silnejšie. To by totiž mohol byť dôvod podráždenia policajtov.
Podobné xenóny, len s iným rozptylom pôjdu hore na strechu, LED ma zatiaľ nepresvedčilo, ale ktovie. Za dôležité považujem udržať odber prúdu na čo najnižšej hodnote.

Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition
Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition
Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané

Pia, 22.02.2013, 17:16
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Jenki, ja mam vpredu na pajere takisto xenon, ale vacsi priemer.
Svetlo je to super, ale zda sa mi to dost bodove a do dialky, na led panel som nalomeny koli svetlu blizko pred vozidlom

ex: Wrangler JK s talianskym Detroit dízlom
ex: Pajero 2.8

Pia, 22.02.2013, 17:30
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ja sa s tým snažím dosť motať po svete, preto tam môže byť len pomerne overené riešenie. A odber prúdu považujem za úplne kritickú vec. Na LED ma láka práve len nízky odber… ale vadí mi aj tá studená farba svetla.
Ale možno som to len nevyskúšal poriadne, uvidím. Každopádne nad xenónmi uvažujem, tam si ale neviem zatiaľ poradiť čo s parabolami na Patrole.

Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition
Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition
Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané

Pia, 22.02.2013, 17:54
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Pokial viem, tak aby boli xenony na aute legalne malo by svetlo mat cire sklo respektive plexisklo, vysokotlaky ostrek, automaticku regulaciu. Neviem ako to je v skutocnosti ale raz ma zastavili policajti este na byvalom aute mitsubishi outlander 2009 a tam boli original xenony, ale v normalnej parabole. Vtedy mi chceli dat pokutu a zobrat znacky, lebo vraj xenon ma byt v cocke. Co je natom pravdy neviem vtedy som ich poslal kade lahsie, a policajt sa nato vykaslal.
Ja tiez premyslam nad xenonom do original svetiel, ale som v tom radsej opatrny...

ex: Wrangler JK s talianskym Detroit dízlom
ex: Pajero 2.8

Pia, 22.02.2013, 18:03
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
tomato : ja som toto uz riesil, tam nejde o to ci je cocka alebo parabola, ale o oznacenie svetlometu, pre xenon myslim ze D, toto ti hadam pomoze, je to od kamosa z DI

Keďže vybavenie vozidla xenónovými svetlometmi sa do osvedčenia o evidencii nevyznačuje, odhalenie nelegálnej montáže je možné len na základe prehliadky príslušných častí vozidla . Postup
kontroly možno zhrnúť do nasledujúcich bodov:
1.

Identifikácia svetlometu (schvaľovacia značka, symbol zdroja svetla pri schvaľovacej značke, príslušnosť svetlometu ku kontrolovanému vozidlu) a posúdenie toho, či mu namontovaný zdroj svetla skutočne zodpovedá.

2.
Kontrola zariadenia na čistenie svetlometov
(posúdenie montáže na vozidle, prípadne kontrola funkčnosti).

3. Kontrola zariadenia na automatické nastavovanie sklonu svetlometov (identifikácia jednotlivých
súčastí zariadenia a ich montáže na vozidle, prípadne kontrola funkčnosti, ak ide o dynamické
zariadenie)

Mitsubishi Pajero 2,8 TD

Pia, 22.02.2013, 20:29
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 134 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný