Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pon, 16.06.2025, 17:02
Dnes je pondelok 16. júna 2025, meniny má Blanka a zajtra Adolf

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 56 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalší
 blika medzinapravový diferenciál 
Autor Správa
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ahojte neviete mi poradiť? Mám pajero 2,8 TD r.96 superselect ked je zaradený zadný nahon tak mi blikajú predne kolesa a medzinapravový diferenciál, ked zaradim rýchlu stvorkolku tak mi medzinapravový prestane blikať a ked zaradím 4x4 a medzinapravový diferenciál tak mi tiež bliká mal by sietiť neviete čím to je?

Sob, 09.03.2013, 23:32
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Skontroluj snímače na prevodovke, je to zvrchu, blbý prístup.... môže ísť aj o zlé kontakty.

Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition
Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition
Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané

Sob, 09.03.2013, 23:41
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Mne to robilo to isté. Ináč na 2,8 sú tie snímače kazové. Vykašľal som sa na to, lebo nápravy zapínalo a vypínalo v poriadku. Po cca 1,5 roku mi to začalo fungovať. Ináč na Pajere som si všimol, že cca raz do týždňa som musel zaradiť Hlc a Llc, aby sa to rozbehávalo - používalo a potom to fachčilo v pohode.

LAND ROVER Discovery II.

Pon, 11.03.2013, 15:19
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
ako sa mozem vykaslat ze to nefunguje ? bez toho mi nechce zaradit uzavierku zadneho diferencialu .. ci sa to da dako obist ?

Pon, 11.03.2013, 15:36
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Počkaj. Blbnú ti iba kontrolky, alebo ti nezopína medzidiferenciál a predná náprava?
Ináč zadný diferenciál sa spína tlačítkom na tuneli naľavo dole a pri stojacom vozidle. Zopína sa podtlakom - čerpadielkom.
Ináč polohy náhonu sú - páka vzadu - dvojkolka (zadokolka), prvá poloha dopredu - pripne prednú nápravu cez medzidiferenciál, ďalšia poloha - uzatvorí medzidiferenciál, potom je neutrál a pri zatlačení páky a posunu ľahko doľava a dopredu zaradíš redukciu. Všetko je to mechanika.
Ich funkčnosť zistíš teraz ľahko - bliatko do kopca a šmýkaš.

LAND ROVER Discovery II.

Pon, 11.03.2013, 16:17
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
ManoM píše:
ako sa mozem vykaslat ze to nefunguje ? bez toho mi nechce zaradit uzavierku zadneho diferencialu .. ci sa to da dako obist ?

Ak sú vadné snímače, nebude to fungovať, máš pravdu. Ak nie je zavretý medzinápravový diferák, zadnú uzávierku nezopne. Ale aj tak by som skontroloval tú kabeláž na snímačoch, je to tam také "zastrčené" a zvykne sa tam ukladať blato + nejaký ten priesak oleja… a snímač môže byť aj dobrý, len káble "hnilé".
Tak som to mal na dlhom Pajere ja.
Takže prvý krok je kontrola kabeláže. Prípadne pohľadám nákrres tých snímačov, sú zvrchu na prevodovke.
A to občasné "rozhýbanie" pohonu 4x4 čo radí Bacylpiryn je pravda, je to dobrá rada.
(Bacilpyrin tebe nefungovala signalizácia vyradenia pohonu, tá nasiera ale nevadí, lebo bliká, že nie je vyradený aj keď je. On má ale opačný problém, aj keď je signalizácia rovnaká)

Uto, 12.03.2013, 22:21
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
ako sa da najlepsie pripadne najlahsie dostat k tym snimacom ? viem ze su hore na pridavnej prevodovke, treba ju spustit alebo sa tam da dostat dako z vnutra ?

Uto, 12.03.2013, 22:31
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
bacilpyrin píše:
Počkaj. Blbnú ti iba kontrolky, alebo ti nezopína medzidiferenciál a predná náprava?
Ináč zadný diferenciál sa spína tlačítkom na tuneli naľavo dole a pri stojacom vozidle. Zopína sa podtlakom - čerpadielkom.
Ináč polohy náhonu sú - páka vzadu - dvojkolka (zadokolka), prvá poloha dopredu - pripne prednú nápravu cez medzidiferenciál, ďalšia poloha - uzatvorí medzidiferenciál, potom je neutrál a pri zatlačení páky a posunu ľahko doľava a dopredu zaradíš redukciu. Všetko je to mechanika.
Ich funkčnosť zistíš teraz ľahko - bliatko do kopca a šmýkaš.

vkuse mi blikaju kontrolky, pri tom viem ze mi vyraduje aj zaraduje 4x4 atd ale kedze mi to blika aj ked zaraidim 4x4 na hlc tusim uplne paku dopredu, priotm stale blikaju kontrolky tak kompresor ani nezavrci .

Uto, 12.03.2013, 22:33
Profil ICQ
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
bacilpyrin píše:
Ináč zadný diferenciál sa spína tlačítkom na tuneli naľavo dole a pri stojacom vozidle

zadnu uzavierku mozno zaradit aj za jazdy, ale pri priamej jazde, bez presmyku kolies a nie vo velkej zatazi

Uto, 12.03.2013, 23:03
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Trošku by som oponoval s podporou Pajero fóra:

Re: Uzávierka difernciálu
od hollyml » 27 Máj 2008, 23:26

Zadna uzavierka na Pajere sa da zapnut v polohe 4HLc aj 4LLc. Nesmie sa zapinat pocas jazdy.

Ináš Jessi7 skús trošku prelúskať

http://www.pajero-club.sk/forum/viewtopic.php?f=3&t=7
http://www.pajero-club.sk/forum/viewtopic.php?f=3&t=85

je to tam dosť podrobne rozobraté. Chýb môže byť viacej, ja som len upozorňoval, aby si nemal zbytočne veľké výdavky za nič, že je možnosť poruchy iba v nerozhýbaní ústrojenstva. Neviem ako plánuješ jazdiť, ja som uzávierku zadného diferenciálu použil iba 2x. Raz, keď som nacúval nad priekopu a ostali mi dve kolesá vo vzduchu :-D a raz do prudkého stúpania pri 50 cm snehu, keď som skúšal, čo to vyjde bez reťazí (s reťazami som to vyšiel pri 4Llc).

LAND ROVER Discovery II.

Str, 13.03.2013, 10:35
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
bacilpyrin píše:
Trošku by som oponoval s podporou Pajero fóra:

Re: Uzávierka difernciálu
od hollyml » 27 Máj 2008, 23:26

Zadna uzavierka na Pajere sa da zapnut v polohe 4HLc aj 4LLc. Nesmie sa zapinat pocas jazdy.

nevidim dovod zapinat zadnu uzavierku len pri stojacom vozidle ked budu dodrzane podmienky ktore som pisal pred tym, ved uzavierka ti aj tak vacsinou zaskoci az pocas jazdy a prave pocas zaskocenia treba opatrne

Str, 13.03.2013, 12:32
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ubehlo trochu času, aj nejaké skúsenosti sme už pochytali.
Tak len doplním.
Uzávierka zadného diferenciálu pracuje len pri zavretom medzinápravovom diferenciáli (teda nestačí poloha páky na HLc alebo LLc ale musí aj medzináprava signalizovať že je zavretá - trvalé oranžové svetlo). Blikanie (ktorýchkoľvek) kontroliek pohonu znamená, že cyklus (zamknutia alebo odomknutia, zaradenia alebo vyradenia) nebol dokončený. Z toho dôvodu kontroler nedovolí uzamknúť zadnú uzávierku.
Inak na Pajere sa zadná uzávierka používa pomerne často, eliminuje nedostatky nezávislého zavesenia prednej nápravy.
Jej zapnutie má byť na stojacom vozidle, ale väčšinou k samotnému uzamknutiu dôjde až pri prvom pohybe (kontrolka sa rozvieti natrvalo) lebo musia zapadnúť zuby venca. teda ak sa nezapne pri státí vozidla, nie je to chyba ale bežný jav, zaskočenie uzamykacieho venca nastane pri prvom pohybe.

2 IgorLM
To ja zase vidím dôvod nezapínať zadnú uzávierku za jazdy. Mám ešte tie dôvody odložené niekde v garáži. Je to za hrsť zubov z venca zadnej uzávierky (Pajero II Wagon r.v.94).

Str, 13.03.2013, 12:43
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
jenki píše:
2 IgorLM
To ja zase vidím dôvod nezapínať zadnú uzávierku za jazdy. Mám ešte tie dôvody odložené niekde v garáži. Je to za hrsť zubov z venca zadnej uzávierky (Pajero II Wagon r.v.94).

Jenki, rozsypala sa ti zadna uzavierka ked si ju aktivoval za jazdy pri priamej jazde, bez presmyku kolies a nie vo velkej zatazi :?:

Str, 13.03.2013, 14:19
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Napadlo ma to iste - je mozne ju zapnut s vyslapnutou spojkou ?
(cize za jazdy, v pohybe, ale bez zaberu, cize vsetko sa len volne otaca).
Myslim si, ze ano.

Str, 13.03.2013, 14:29
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
ci je spojka vyslapnuta alebo nie je jedno
dolezite je aby to bola priama jazda a aby kolesa nepresnykovali (aby sa otacali rovnakou rychlstou)

Str, 13.03.2013, 14:45
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 56 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný