Dnes je štvrtok 26. júna 2025, meniny má Adriána a zajtra Ladislav, Ladislava
Autor |
Správa |
bahno
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 21.10.2007, 18:48 Príspevky: 2553 Bydlisko: LIPT.MIKULAS
|
Ja mam este jednu hlaven dlhu 80 cm,ale je to len 45ka.Na Sharpske by sa dobre vynimala,ale 50ka by sa mi pacila viac.Lenze,dlhsiu ako 650mm nik nerobi a mne sa to nechce.Teda,hlaven nie je problem,ale ten cas straveny rezanim drazok...Vravel som kamosovi,ze si ich moze pri mne narezat ak chce,ale ked som mu vysvetlil postup,prestalo sa mu to pacit.Aj ked bol na to zo zaciatku riadne nazhaveny 
|
Ned, 28.04.2013, 21:53 |
|
 |
bacilpyrin
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 10:33 Príspevky: 747 Bydlisko: Trenčianske Teplice, Košice
|
bahno píše: Tibik,lenze tu debatime o strelbe z replik.Z takeho originalu by bola somarina skusit vystrelit. Prečo by bola somarina? Treba zájsť za nejakým kámošom čo robý plynovody (máme aj takých) a ten vie skontrolovať kompaktnosť hlavne. A tá pokiaľ nie je puknutá nemá prečo nevydržať. Možno bola menej strieľaná ako dnešné repliky. Veď načo mám mať zbraň vo vitríne a nemôcť si s ňou vystreliť? To radšej nech pukne a budem mať istotu, že ju mám vo vitríne, ale nemôžem strieľať. Veď otormentovať si ju vie každý. A kto nevie, tomu poradíme. Odpaly ti už idú? 
_________________ Nikdy sa nehádaj s blbcom. Niekdo by si nemusel všimnúť, že je medzi vami rozdiel.
LAND ROVER Discovery II.
|
Pon, 29.04.2013, 9:57 |
|
 |
bahno
OFFROAD Expert
|
Nuz,somarina by to bola preto,lebo nik nevie dopredu,ci sa nieco neposkodi.A kazde aj male poskodenie cennej zbrane velmi znizuje jej hodnotu.Samozrejme,ak je to nejaka tuctova flinta,tak srat na nu,ale co,ak su to dake hodnotne kusky?Sam Milan pise,ze ho strielanie z predoviek nebavi,tak naco riskovat? Odpaly s 0.8ckou zatravkou idu nahovno,asi tam nejako odraza plamen alebo co.1mm dierka je uz ok,no a kedze mam narobenych dost 1,5mm zatraviek,musim vydrzat kym ich povypaluje a porobim si 1mm.
|
Pon, 29.04.2013, 15:39 |
|
 |
bacilpyrin
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 10:33 Príspevky: 747 Bydlisko: Trenčianske Teplice, Košice
|
Ja som to písal vo všeobecnosti - nemyslel som konkrétne na Milana. Každý si cení niečo iné. Ja si cením viac "obúchanú" funkčnú vec ako leštenku na polici, ktorú nemôžem použiť - aj keď sa snažím čo najdlhšie ich zachovať v leštenkovom stave - sharpska má svoju vlastnú deku. Ináč všimni si, že historické zbrane v inzerátoch majú vyššiu cenu (aj keď horšie vyzerajúce) otormentované ako len také leštenky. Si zober také mosiny. Však z Indie sa leštenka dá kúpiť za lacný peniaz. 
_________________ Nikdy sa nehádaj s blbcom. Niekdo by si nemusel všimnúť, že je medzi vami rozdiel.
LAND ROVER Discovery II.
|
Uto, 30.04.2013, 7:32 |
|
 |
bahno
OFFROAD Expert
|
No,asi kazdy myslime nieco ine  .Ja som prave myslel Milana a jeho mozno velmi cenne kusky a ty sem pleties repliku Sharpsky,ci nepodarene smejdy z Indie  .Ak ma clovek nejaky cenny kusok,ktorych je malo,nik neriskuje,zeby si skusobnym vystrelom mohol nieco poskodit.Keby takych flint boli tisice,ako Mosinov,kazdy by ich normalne pouzival.Nevravim ani,ze to ma byt lestenka.Tiez sa mi paci,ked zbran vypada,ze je pouzivana.Alj moja 54ka vypada,ze nema 20,ale minimalne 120 rokov  .No,ale tu sa bavime o konkretne tych dvoch flintach,ktore su mozno vzacne.To by chcelo ukazat nejakemu restauratorovi zbrani,nech to posudi,pripadne nakonzervuje a ohodnoti.
|
Uto, 30.04.2013, 15:11 |
|
 |
Milan FI
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 17.01.2011, 10:49 Príspevky: 521 Bydlisko: Kežmarok
|
Bahno, už som takého hľadal, zatiaľ po nete, ale okrem nejakého p. Díteho z Červeného Kameňa, som v nejakej rozumnej vzdialenosti nikoho nenašiel. Možno ho niekto z Vás pozná, resp. aj niekoho iného kto sa v týchto veciach vyzná. Ja som pred dvom týždňami nemal poriadne šajnu, čo to vlastne perkuska je, takže ťažko mi je vôbec normálne odpovedať, aby som nestrelil nejaký blud. Takže páni aspoň sa pri vaších výmenách názorov niečo naučím.
_________________ Vždy ži svoj sen, neboj sa ísť pomaly, boj sa stáť na mieste, ale nezabudni si užívať život kým môžeš!
Mitsubishi L200, AVM voľnobežky, King One TDS-9.5C , Maxxis Mudzilla
Ex - Nissan patrol GR Y60, MT Nokian Vatiiva 33/12,5/15, naviják 5,4t,
|
Uto, 30.04.2013, 23:08 |
|
 |
bacilpyrin
OFFROAD Expert
|

Ono konkrétne k Milanovi. Je viac spôsobov reštaurácie. (Moja sestra je reštaurátorka.) 1. Reštaurácia pozostávajúca z doplnenia chýbajúcich prvkov výrazne odlišným materiálom a zakonzervovaním prvku - tzv. muzejnícka reštaurácia. 2. Reštaurácia s úpravou a doplnením prvku tradičnými metódami a za použitia tradičných materiálov a zakonzervovanie - tzv. generálna oprava pre zachovanie funkčnosti prvku - používa sa pre prvky, u ktorých sa plánuje ďalšie použitie - je výrazne drahšia - niekedy drahšia ako cena samotného prvku. Pri zachovaní historicky nevyhnutných poškodení (mierne zakorodovanie, dierky po červotoči v dreve...)
Uvedené spôsoby zachovávajú historickú hodnotu prvku
3. Reštaurácia modernými metódami a modernými materiálmi - znižuje historickú hodnotu prvku.
Je teraz na pováženie, akou cestou sa pustiť. Čo bude chcieť kupec? Zberatelia historických artefaktov (nie priekupníci) sú väčšinou zdatní v reštaurovaní toho ktorého druhu artefaktu. Najrozumnejšie by bolo urobiť prieskum trhu a na základe toho sa rozhodnúť. Ono niekedy zberateľ zaplatí viac za prvok v pôvodnom stave (aby bolo markantné, že je starý a aby si prípadnú reštaráciu realizoval podľa svojich potrieb), ako za prvok neodborne reštaurovaný a zase vyhodiť kopec prachov za odbornú reštauráciu a nenájsť kupca...
LAND ROVER Discovery II.
|
Štv, 02.05.2013, 8:41 |
|
 |
bahno
OFFROAD Expert
|
S tym poslednym odstavcom uplne suhlasim.Najlepsie hadam bude neponahlat sa s predajom.Dat to na nejaku aukciu a pockat,co sa bude robit s cenou.Musi byt aj nejake forum,kde sa venuju historickym zbraniam,skusil by som najprv tam.
|
Štv, 02.05.2013, 21:04 |
|
 |
Milan FI
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 17.01.2011, 10:49 Príspevky: 521 Bydlisko: Kežmarok
|
Zdravím páni, uvažujem samozrejme v prvom rade nad stretnutím sa s niekym kto tomu rozumie, v žiadnom prípade do nich nejdem šprtať. Momentálne pripadajú do úvahy dvaja (vás samozrejme nevylučujem ak máte záujem), ten pán Díte ktorého som spomínal a starožitník z PP. Uvidím čo povedia, ponáhľať sa nemám prečo a nejaké fóra som tiež preskúmal. Teda aspoň tie na ktoré stačia moje jazykové schopnosti. Flinty sú kompletné, podľa všetkého origináli asi z 19.stor. Nie sú to ale žiadne umelecké kúsky, boli skôr na normálne používanie u správcu revíra. Aspoň také info som dostal. Boli ale v stodole nejaký ten rok, takže je tam hrdza a stopy opotrebenia.
_________________ Vždy ži svoj sen, neboj sa ísť pomaly, boj sa stáť na mieste, ale nezabudni si užívať život kým môžeš!
Mitsubishi L200, AVM voľnobežky, King One TDS-9.5C , Maxxis Mudzilla
Ex - Nissan patrol GR Y60, MT Nokian Vatiiva 33/12,5/15, naviják 5,4t,
|
Štv, 02.05.2013, 22:14 |
|
 |
tibik
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 15.03.2009, 22:18 Príspevky: 2349 Bydlisko: Banská Štiavnica
|
Ja by som skusil asi to to ked už predavať tak najprv prieskum trhu cez ebay kolko by to asik dalo. (bola by to ale len jedna z mala možností ) Alebo na www.strelectvi.cz dať tam do nejakej rubriky že čo a ako radi poradia (a sú tam fakt niektorí čo sa vyznajú - predsa len češi su ohladom týchto vecí kusok dalej ako my si myslím )
_________________ Ex. XJ. 2,5td 1998. WJ 2,7 crd 2002. zatial leštenka . Grand Vitara 2,0td 2006 3dv. WK/WH 3crd. 2006. Prejdem kade chcem - skoro všade !
|
Štv, 02.05.2013, 22:46 |
|
 |
devatnik23
Frajer
Registrovaný: Štv, 11.10.2012, 9:02 Príspevky: 246 Bydlisko: Prašník
|
Na čo perkusku, keď môžem mať ostrú? 
_________________Suzuki Vitara 2.0TD Intercooler, automat, Truck 2000, lift 3cm, CB TTI, gurtne, vzduchový klaksón. Jazdím na hranolky.  Spotreba na ceste 7,2l/100km. Poteší. 
|
Pia, 03.05.2013, 10:03 |
|
 |
bahno
OFFROAD Expert
|
Perkuska ma dusu,tak,ako stare Aro,ci Gazik 
|
Pia, 03.05.2013, 17:42 |
|
 |
tibik
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 15.03.2009, 22:18 Príspevky: 2349 Bydlisko: Banská Štiavnica
|
devatnik23 píše: Na čo perkusku, keď môžem mať ostrú?   duchaplná otázka  perkuskou zložím to čo aj ostrov , a okrem toho hlavne a najkrajšie na tom je ten oblak spaleneho prachu po výstrele PS:asik si nikdy z takej rúry nestrielal 
_________________ Ex. XJ. 2,5td 1998. WJ 2,7 crd 2002. zatial leštenka . Grand Vitara 2,0td 2006 3dv. WK/WH 3crd. 2006. Prejdem kade chcem - skoro všade !
|
Pia, 03.05.2013, 19:46 |
|
 |
bahno
OFFROAD Expert
|
Tak,tak,Tibik,pravdu dis!S perkuskou je to ako so zenou  .Musis sa s nou maznat,semtam kopne,alebo neda  (ranu) a ked sa jej spravne venujes,tak je spolahliva a pritulna  ..... Ostru kupis,ak neprebijas,kupis aj naboje a strielas.Kazda rana rovnaka.....Nudny vztah  . Vyssi level nad perkuskou je kresacka,ale na tu mi treba este trocha podrast.Ale raz....
|
Pia, 03.05.2013, 21:12 |
|
 |
bacilpyrin
OFFROAD Expert
|
Z duše mi hovoríte. Ako bývalý športový strelec som si streľbu začal naozaj vychutnávať až po kúpe perkusky. Je to nádhera, keď odleješ olovo, navaríš mazanie, láduješ a strieľaš. Ešte sa naučiť robiť púder a švabliky...
LAND ROVER Discovery II.
|
Uto, 07.05.2013, 16:03 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|