Dnes je sobota 5. júla 2025, meniny má nikto a zajtra Patrik, Patrícia
Autor |
Správa |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
Harley píše: Rychle a zběsile se s nima jezdí, aby se ujelo komplexům. Z velkým nebo opravdu silným autem nikdo zběsile nejezdí,neboť to nepotřebuje a nepotřebuje si dokazovat,že i on má něco dobrýho. On to ví 8)
Svatá pravdo jak bych rekl klasik 
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Uto, 17.04.2007, 16:53 |
|
 |
TOM
Koumák
|
Harley píše: Nejsem tak bohatej,abych si kupoval levný šunty. Tady platí dvojnásob Rychle a zběsile se s nima jezdí, aby se ujelo komplexům. Z velkým nebo opravdu silným autem nikdo zběsile nejezdí,neboť to nepotřebuje a nepotřebuje si dokazovat,že i on má něco dobrýho. On to ví 8) Když sem míval původní krám na Libeňským ostrově,tak před ním byl do kopečka nájezd na most. kdo jel z nějakým malým a rádoby sporťákem,nejlépe japonským,tak to vždy votůroval a s jekotem najel na most. Když jelo kolem něco normálního jako Ferarri ,Porsche a pod. tak to vždy jen důstojně odjelo pryč.Přesto každý věděl,že to na to má ale předvádět to nemusí.
ale toto neee  tak ja by som si teda nekupoval supersport preto aby vsetci LEN tusili ze na nich mam  ja by som potreboval zavodit a vyhravat kde sa len da  to je ako mat modelku a nemoct ju po..milovat 
_________________Willys + Wrangler.. moje kone wranee 
|
Uto, 17.04.2007, 17:08 |
|
 |
biker
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 06.10.2006, 0:00 Príspevky: 1239 Bydlisko: Senica
|
Harley píše: Bez obsahu krouťák neuděláš. A když,tak na úkor výkonu a životnosti. jj toto bude pripad vozov vo Formuli 1 8) nejak okolo 750 HP 2.4 liter V8 a toci 19000. a dva zavody ked musi vydrzat to uz niekedy byva pre niektore tymi problem 8) TOM píše: ale toto neee tak ja by som si teda nekupoval supersport preto aby vsetci LEN tusili ze na nich mam ja by som potreboval zavodit a vyhravat kde sa len da to je ako mat modelku a nemoct ju po..milovat .

|
Uto, 17.04.2007, 23:45 |
|
 |
Harley
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 19.11.2006, 15:09 Príspevky: 646 Bydlisko: Praha
|
Já netvrdím,Tome,že se to nemá někdy protáhnout ale není třeba to dělat furt na každým semaforu.
Když si koupíš tenisky,tak hned začneš v nich běhat,skákat a pod.Když je to sportovní obuv?Ne,budeš v nich jen pohodlně chodit a když bude třeba,tak si v nich na rozdíl od polobotek můžeš i zaběhat. Ale primárně jen na sport si je nekupuješ.
Nebo zbraň. taky si nekoupíš pistoli abys s ní furt střílel ale na případnou obranu a pro vědomí,že máš nějakou jistotu. Když si budeš chtít zastřílet,půjdeš na střelnici.
Já sem si taky nekoupil šest litrů ve V8 abych to permanentně používal a využil 270Hp a 460Nm . Naopak,jezdím ještě pomalejc a klidnějc než s malým 4litrovým Cherokee. To vědomí,co mám pod haubnou mi stačí a nemusím ani sobě ani okolí něco ukazovat.
_________________Jeep Grand Cherokee ZJ LX 5,9 V8,
Jeep Wrangler Sahara TJ 4,0L automat.
www.properform.cz
|
Str, 18.04.2007, 11:47 |
|
 |
TOM
Koumák
|
harley, v tomto sa nezhodneme a je to dobre ze niesme vsetci rovnaky
tenisky nosim len na sport, buchacka je bud odlozena alebo ked ju mam pri sebe tak vacsinou strielam  a ked mam rychle kone tak uhanam  preto som aj motorky odlozil lebo by sim uz asi nezil, skratka si nepomozem.
off to je OK, tam sa moc neda nahanat ani mi to nejak neprijde  ,
|
Str, 18.04.2007, 16:00 |
|
 |
Harley
OFFROAD Expert
|
O.K. nechme toho 8)

www.properform.cz
|
Štv, 19.04.2007, 9:38 |
|
 |
TOM
Koumák
|
ale zas je tu nejaka nuda 
|
Ned, 22.04.2007, 12:00 |
|
 |
Harley
OFFROAD Expert
|
Něco si najdem! 
www.properform.cz
|
Pon, 23.04.2007, 9:03 |
|
 |
PEŤO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 18.02.2007, 18:42 Príspevky: 566 Bydlisko: senk
|
Trosku si to tu dovolim vratit k povodnej teme a to WRANGLER , i ked som tu vlastne uplne novy  .
Trosku som tu i inde cital a ocumoval moznosti uprav YJ, a na zaciatok ho chcem skusit zdvihnut, da sa povedat ze zadarmo  .
Chcem dat " bodi lyft" a zaujala ma moznost prehodit " napravy pod pera". mam dokonca moznost si ich dat nakut, ale kedze to este viac stvrdne a casom urcite sadne, to prehodenie sa mi zda celkom dobra moznost.
Mate ich niekto prehodene? ake to ma nevyhody, a ake kolecka sa tam potom daju bez problemou primontovat. Som pre 32" ale musim sa priznat ze 33" mi silno vrtaju v makovici, ved 4L by si s 33" mozno poradil i bez zmeny prevodou, ale napravy by asi dost trpeli, a kedze je urceny na vyblaznenie tak by som asi dost casto pod nim lezal.
|
Str, 30.01.2008, 13:58 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
S prehodením neviem jedine u wraníka je nutné prerobiť výstu z rozvodovky na pevno nie posuvno a naiplementovať miesto existujúce zadného kardanu iný z dvojkrížom, pač je to krátke auto a dvihneš tak geometria kardanu je v perdely a robilo by to šarapatu.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Str, 30.01.2008, 22:56 |
|
 |
juroBSP
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 13.12.2006, 22:10 Príspevky: 356 Bydlisko: BA/SE
|

Paco,
moja rada - vyhni sa prehadzovaniu listov nad napravu. Ak to nema byt auto urcene specialne na trial, prinesie Ti to viac negativ, ako pozitiv. Viem co hovorim, na Patrole mam listy nad. Nakoniec, ak spravis upravu s mensim zasahom do konstrukcie a casom zistis, ze Ti to nestaci, vzdy sa mozes posunut dalej a prehodit listy nad napravy neskor.
Moj partak teraz upravuje W YJ, 87, 4l. Kupil nanho nove disky Dotz 15, 8", ET -30, pneu SS Thornbird 33 x 12,5 x 15. Listy prehadzovat hore sa nechysta, ale nakupil sadu mensich hokejovych pukov na maly bodylift. Predpoklada, ze to bude fungovat - maximalne bude mozno treba upravit (obmedzit) polomer otacania.
Auto ma podvozkovu sadu (listy a tlmice) OME.
Skusenost z Patrola na ktorom sme sa tiez zo zaciatku snazili ozivovat - renovovat stary podvozok (vykuvat listy) a pouzivat nizkonakladove (v porovnani s IM) tlmice, v druhej faze sme kupovali iba predne listy IM a nakoniec sme dokupili vsetky dalsie casti podvozkovej sady, lebo jazda s IM a renovovanym podvozkom je neporovnatelna. Ak ale nie si ochotny vela investovat (listova sada je drahsia ako strunova) a autom budes aj tak jazdit iba niekde za humnom, tak niet co riesit.
Pripajam foto upravovaneho Wranglera. Zdroj je mobil.

_________________Nissan Patrol K260 - Biely Spaniel = BSP, kratky, 2,8TD

|
Str, 30.01.2008, 23:56 |
|
 |
Harley
OFFROAD Expert
|
Tak to zase já vidím přehození listů nad nápravu jako ideální a ve finále velmi laciný řešení liftu. A ještě se zvedne světlá výška pod nohavicema nápravy,jelikož zmizí listy nad. U zadku bych si ušetřil práci a dal tam nápravu s XJ,který má listy nad a dělal bych jen předek.
Naopak,já bych se vyhnul body liftu.Spousta starostí a práce a auto ti to nezvedne. Jen umožní montáž větších pneu.
www.properform.cz
|
Štv, 31.01.2008, 10:01 |
|
 |
PEŤO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 18.02.2007, 18:42 Príspevky: 566 Bydlisko: senk
|
Dakujem za odpovede.
Takze zatial tri odpovede a v podstate 2 ku 1, i ked ta 1 ma viac potesila a zvlast ked od je od Harleya. Kedze to budem mat dva mesiace v dielni tak asi urobim oboje, ale najprv napravy pod pera, uvidim ako to bude pasovat na gumy, a ked tak potom este dam bodilift.
Ten problem z kardanom sa tusim riesi spustenim rozvodovky.
A ked pouzijem zadnu napravu na ktorej budem prehadzovat drziaky, naskyta sa moznost ich privarit tak aby sa naprava trochu pootocila k rozvodovke cim by sa ten velky uhol spolu z popustenim rozvodovky zrovnal, alebo trepem hluposti ?? Snazim sa na to ist jednoduchim sedliackym rozumom, jednoduche auto = jednoduche riesenia.
|
Štv, 31.01.2008, 13:34 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
súhlasím s Harleyom.
|
Štv, 31.01.2008, 13:40 |
|
 |
juroBSP
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 13.12.2006, 22:10 Príspevky: 356 Bydlisko: BA/SE
|
V tomto vlakne o uprave Patrola sa pise nieco aj o pootacani naprav.
viewtopic.php?t=1578&postdays=0&postorder=asc&start=30
To co hladas, je asi toto:
"Ak sa mylim tak ma opravte, ale kedysi som kdesi cital ze uhly medzi vystupom z prevodovky a kardanom a medzi kardanom a vstupom do difu musia byt rovnake...ak tomu tak nieje vraj tam vznikaju nejake vibracie..uz si presne nepamatam ako to bolo ale riesil som to ked som daval do Volgy motor z Peugeota aj z prevodovkou a slo to tam tak ze sa prevodovka trosku zvazovala nizsie kvoli velkosti tunelu v karoserii."
_________________Nissan Patrol K260 - Biely Spaniel = BSP, kratky, 2,8TD

Naposledy upravil juroBSP dňa Štv, 31.01.2008, 13:52, celkovo upravené 1
|
Štv, 31.01.2008, 13:50 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|