Dnes je utorok 8. júla 2025, meniny má Ivan a zajtra Lujza
Autor |
Správa |
Vertas
Učeň
|

No neviem či ti zrovna ja môžem radiť keďže sám potrebujem radu a trochu sa tu priživím ale podľa toho čo som už prelúskal tak pre teba pokiaľ to chceš len na zábavu a nepotrebuješ SPZ tak asi ten Samurai. A ja by som sa tiež tu rád opýtal nech nezakladám zbytočne novú tému. Potrebujem auto do lesa na poľovačky rozpočet je obmedzený okolo 3000-4000€ ja ale potrebujem auto na značkách keďže nejako sa do revíru dostať musím, dobrá priechodnosť lesné cesty rozjazdené od drevorubačov čiže pomerne veľké koľaje dosť blata a sem tam prudšie kopce ale zase blato a v zime samozrejme sneh a sem tam pomedzi stromy ale inak väčšinou tie rozjazdené lesné cesty, malá spotreba, spoľahlivosť, jednoduchosť a lacné náhradné dieli v prípade opravy čomu sa človek pri starých autách skorej ši neskorej nevyhne. Už som bol v podstate tiež rozhodnutý pre samuraja ale po mesiaci a pol zháňania som zistil že je docela problém zohnať keďže chcem len celoplechoví to že je každý hrdzaví je fakt bohužiaľ ale pokiaľ bi bol rám podvozku v poriadku tak plecharina sa spraví ale čo som bol pozerať zožratý aj rám alebo je to ďaleko a ísť niekam 200-300km aby človek zistil že je celí prežraný hrdzou je ďaleko keďže predávajúci vám povie že neni vôbec hrdzaví a keď tam prídete nestačíte sa diviť že to vôbec ešte drží pokope a ešte k tomu sú často neprihlásené takže ďalší problém. Kolega s práce ma nahovára na pajero preto by som sa rád opýtal na váš názor dobrá voľba ? Porovnanie samuraj pajero jasne sú to dve úplne rozdielne autá jedno malá a ľahká krabička druhé ťažké a väčšie auto aj keď krátka verzia. Keď berieme obidve autá v základe priechodnosť, spoľahlivosť, ceny opráv? Spotreba bude na pajere asi väčšia ale keďže je to zase diesel a ten rozdiel nebude až taký veľký a nafta je lacnejšia tak asi cena na 100km bude približne rovnaká opravte ma ak sa mýli. Ďakujem za každú radu.
|
Sob, 30.01.2016, 20:10 |
|
 |
sim111
Koumák
|
Pri tom Pajere tiež veľký pozor na prehrdzavený rám.
|
Sob, 30.01.2016, 20:32 |
|
 |
Kubec721
Začínajúci koumák
Registrovaný: Uto, 01.12.2015, 18:30 Príspevky: 112 Bydlisko: Milochov
|

Vertas píše: No neviem či ti zrovna ja môžem radiť keďže sám potrebujem radu a trochu sa tu priživím ale podľa toho čo som už prelúskal tak pre teba pokiaľ to chceš len na zábavu a nepotrebuješ SPZ tak asi ten Samurai. A ja by som sa tiež tu rád opýtal nech nezakladám zbytočne novú tému. Potrebujem auto do lesa na poľovačky rozpočet je obmedzený okolo 3000-4000€ ja ale potrebujem auto na značkách keďže nejako sa do revíru dostať musím, dobrá priechodnosť lesné cesty rozjazdené od drevorubačov čiže pomerne veľké koľaje dosť blata a sem tam prudšie kopce ale zase blato a v zime samozrejme sneh a sem tam pomedzi stromy ale inak väčšinou tie rozjazdené lesné cesty, malá spotreba, spoľahlivosť, jednoduchosť a lacné náhradné dieli v prípade opravy čomu sa človek pri starých autách skorej ši neskorej nevyhne. Už som bol v podstate tiež rozhodnutý pre samuraja ale po mesiaci a pol zháňania som zistil že je docela problém zohnať keďže chcem len celoplechoví to že je každý hrdzaví je fakt bohužiaľ ale pokiaľ bi bol rám podvozku v poriadku tak plecharina sa spraví ale čo som bol pozerať zožratý aj rám alebo je to ďaleko a ísť niekam 200-300km aby človek zistil že je celí prežraný hrdzou je ďaleko keďže predávajúci vám povie že neni vôbec hrdzaví a keď tam prídete nestačíte sa diviť že to vôbec ešte drží pokope a ešte k tomu sú často neprihlásené takže ďalší problém. Kolega s práce ma nahovára na pajero preto by som sa rád opýtal na váš názor dobrá voľba ? Porovnanie samuraj pajero jasne sú to dve úplne rozdielne autá jedno malá a ľahká krabička druhé ťažké a väčšie auto aj keď krátka verzia. Keď berieme obidve autá v základe priechodnosť, spoľahlivosť, ceny opráv? Spotreba bude na pajere asi väčšia ale keďže je to zase diesel a ten rozdiel nebude až taký veľký a nafta je lacnejšia tak asi cena na 100km bude približne rovnaká opravte ma ak sa mýli. Ďakujem za každú radu. Ahoj. Pajero neni až tak zlé ale priprav sa na vyváranie rámu lebo skoro každé je prehnité a je tam aj problém s VINkom. Osobne byť tebou priplatil by som a šiel by som do Patrola Y60 kraťas lebo si tu spomínal že budeš chodiť po kolajách čož Patrol je lepší ako Pajero lebo patrol má vpredu tuhú nápravu a pajero nezávislé zavesenie.Tuhá náprava je aj lepšia na prerobenie a je tam minimum kĺbov čiže sa ti toho môže menej pokaziť. S tou spotrebou Pajo a Samik to bude cca rovnako. Link len tak na pozretie boh vie koľko má najazdené ale je to Patrol! http://auto.bazos.sk/inzerat/57682723/N ... d-28td.php
|
Sob, 30.01.2016, 20:33 |
|
 |
rudy555
Začínajúci koumák
Registrovaný: Pia, 27.11.2015, 14:42 Príspevky: 127 Bydlisko: Martin
|
Len aby si věděl ten samuraj si v lese 15l zoberie, je podla mna jedno ake auto kupis hlavně aby to nebolo zhnite možno aj ten jeep nějaký 2.5 diesel alebo grand vitara trošku zdvihnes dobře gumy a v pohode.
|
Sob, 30.01.2016, 20:35 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3307 Bydlisko: Nitra
|
Vertas píše: a nepotrebuješ SPZ tak asi ten Samurai.
Leda ak by si mal velky svoj pozemok. Kubec naco quotujes cely predchadzajuci prispevok? 
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Sob, 30.01.2016, 22:25 |
|
 |
Vertas
Učeň
|
Milan no ak býva niekde kde nemusí ísť po asfaltke jasne mal bi mať aj tak ale proste kopu ľudí či už na dedine alebo čo bývajú v lese používajú autá bez SPZ a sú spokojný tím netvrdím že je to správne Kubec721 no bohužiaľ rozpočet nepustí a aj tá spotreba už je zase väčšia síce nie moc ale je či sa mi to páči alebo nie rozhodujú bohužiaľ aj peniaze
|
Sob, 30.01.2016, 23:01 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3307 Bydlisko: Nitra
|
Vertas píše: alebo čo bývajú v lese používajú autá bez SPZ To ako si kto beha je jeho vec.Ale v zakone sa uz aj polna cesta povazuje za cestnu komunikaciu.Kludne ta mozu chlpaty skontrolovat aj v lese.Potom je lepsie mat nieco na Cečkovych SPZ.Ja som zazil ked za mnou behli na polnu cestu.A ze ked sme vas videli behnut na polnacku ci nemate vypite.Nemal som len to mam asi o 1 km kratsie ako po asfalte.
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Sob, 30.01.2016, 23:23 |
|
 |
Medvedev
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 24.07.2014, 14:21 Príspevky: 996 Bydlisko: Bratislava
|
Ináč tých kúpim auto od 1 do 7 litrov je tu po kok..... jednoduchšie je prečítať cele fórum. Inak nič v zlom. Ja volím Brabus G850 Jeden ťahá druhy vlečie tretí spotreba štvrtý ani už neviem. A piaty rozmýšľa aké auto kúpi do 4 litrov.
_________________ Jeep Grand Cherokee 5,9 v8, gear ratio 4.56 , Np 242 1995, Magnaflow metallic cat, Flowmaster 50, ARB locker, Prins Lpg, HUG 5409 FI AIRGAP kit, HUG 5504 BIG GULP THROTTLE BODY, Suzuki GSX S 1000
|
Ned, 31.01.2016, 2:38 |
|
 |
Vertas
Učeň
|
Medvedev ďakujem za tu kvalitnú odpoveď naozaj mi pomohla.
|
Ned, 31.01.2016, 11:42 |
|
 |
Koenigsegg
Učeň
|
A mohli by ste mi ešte prosím povedať, na čo dávať pozor pri kúpe auta ? Na ktoré časti auta sa treba zamerať ? Čo tam teda "nemá" byť prihnité ?
|
Ned, 31.01.2016, 13:10 |
|
 |
Vertas
Učeň
|
Tak z toho čo som ja pozeral tak samuraia ktorí bi nebol hrdzaví nenájdeš jedine že ho niekto vyvaril ale zase je otázka ako či tam nebude len kopa gitu a farbi. Za mňa teda aspoň ja som pozeral hlavne aby nebol zhnitý rám dá sa síce opraviť aj to ale to už je kopa roboty plecharina bi mi až tak nevadila to sa dá spraviť ale inak hrdzavie všade ale lemy, podbehi a za prednými sedačkami tam najviac a najlepšie je keď narazíš na taký čo má podbehi vystriekane s purpenou aby to aspoň nejak držalo pokope a ono to celé odpadne.
|
Ned, 31.01.2016, 14:28 |
|
 |
sim111
Koumák
|
Ono máloktoré terénne auto, ktoré má 10-15 a viac rokov a bolo jazdené v teréne už chytené niekde bude ak sa o neho majiteľ nestaral priebežne ale hlavný je ten rám, plecharina sa spraví ale aj s tým je nevďačná robota.
|
Ned, 31.01.2016, 14:33 |
|
 |
Koenigsegg
Učeň
|
zdravím, čo hovoríte na toto auto ? http://auto.bazos.sk/inzerat/58730536/samurai-13.php Už by som chcel teda niečo kúpiť a henten samurai sa mi akosi pozdáva..  Prípadne ak viete o nejakom inom samurajovi v okrese Námestovo/Tvrdošín, tak dajte určite link ! 
|
Sob, 27.02.2016, 20:26 |
|
 |
sim111
Koumák
|
http://www.bazos.sk/img/3/044/58837044.jpgHenten vyzerá aj na fotkách hrdzavý ale ťažko povedať ako je to závažné.
|
Sob, 27.02.2016, 21:12 |
|
 |
Koenigsegg
Učeň
|
Poslal si mi len obrázok  Mohol by si mi prosím poslať odkaz na bazos ?
|
Sob, 27.02.2016, 21:14 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|