Dnes je nedela 13. júla 2025, meniny má Margita a zajtra Kamil
Nieco pravdy na tom bude...
Autor |
Správa |
OGO
OFFROAD Expert
|
Ja nevravím ani proti tebe ani proti Bahnovi. Citácia z Bahnovho príspevku mi poslúžila len ako myšlienka na rozvinutie toho, čo som napísal. Ako to bolo vtedy pred rokmi rokúcimi vedia tí, čo vtedy žili v tom období. Ich svedectvo zaniklo spolu s ich životmi, prišla nová generácia a nové výklady toho, čo bolo. Či to bolo tak alebo onak, kto rozsúdi ? Žijeme teraz a tu, minulosť je za nami a budúcnosť sa len vytvára. Na svojej životnej púti sa stretneme s mnohými udalosťami, ktoré po pár rokoch sú už ináč vykladané ako sa v skutočnosti stali. Pokiaľ nepatríme medzi tých, čo píšu dejiny, tak škriepiť sa, či to bolo tak alebo onak, je zbytočné, lebo sa nič nezmení, maximálne sa nám tak asi pokazí nálada. Takže asi tak.
|
Štv, 02.09.2021, 13:51 |
|
 |
Luther
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 31.03.2013, 19:37 Príspevky: 2165 Bydlisko: Lipt. Mikuláš
|
Ja to beriem ako diskusiu, nie ako škriepku.
_________________ ...Respect Nature... Som označený za extrém, pretože milujem svoju zem!
|
Štv, 02.09.2021, 14:43 |
|
 |
OGO
OFFROAD Expert
|
Nuž tak veľa zdaru do diskusie, nech sa ti darí ! Rovno môžeš vysvetliť svoje tvrdenie, že ::::::Že som chcel vniesť aj iný pohľad, nie ten oficiálny komunistický..... Vysvetli mi ten oficiálny komunistický pohľad, nech už viem niečo aj ja !
|
Štv, 02.09.2021, 16:09 |
|
 |
bahno
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 21.10.2007, 18:48 Príspevky: 2553 Bydlisko: LIPT.MIKULAS
|

Tiez to beriem ako diskusiu. Takze moj nekomunisticky pohlad(nebol som ani pionier,ani v szm,ani v strane) -slovensky stat-jeho vznik bol podmieneny spojenectvom s nacistickym nemeckom...je to fakt?je. -napadol slovensky stat spolu s nemeckom zssr?Napadol. -zehnala tomu cirkev?Zehnala. -boli v slov. state ludia ktorym sa to videlo spravne?Boli. -boli v slovenskom state ludia,ktorym sa to zdalo svinske?Boli. -bojovali proti tomu?Bojovali. -dostal slovensky stat s nemeckom v zssr na prdel?Dostal No a vznik novej slovenskej republiky.....pre obycajneho cloveka sa zmenilo len to,ze teraz menej ludi musi robit na daleko viac darmozracov vo vlade,platil vymenu zastavy,penazi,dokladov.....nejaky prinos pre obycajneho cloveka v tej ''samostatnosti''  (v casoch bruselskeho diktatu) nevidim. dajte tu svoje pohlady na vznik novej slovenskej republiky. Ogo,diskutovat o tom prave treba!Zvlast,ked uz skoro pomreli priami ucastnici tych casov,(ked v mediach dostavaju priestor len vykladaci historie plateni novymi vitazmi a ktora je nimi vykladana opacne,ako nam ju vykladali ti,co ju zazili),musime my odovzdavat ich skusenosti nasim potomkom.Inak ti hore tak otocia vykladanie historie,ze nasich potomkov mozu znova nahnat proti rusom.Zas je cely zapad proti nim(ako vtedy) a zas sa my ako debili(ako vtedy) davame tym zapadom a kolaborantami a vlastizradcami zviest na cestu do pekla. Aj teraz nasi vojaci idu na rozkaz kadejakych kolaborantov(pre peniaze) napadat staty ktore nam nic neurobili.Potom sa budeme divit,ze ludia z tych statov k nam budu prichadzat pomstit sa.....ako im to prikazuje ich mentalita,zvyky a nabozenstvo.....a doplacat nato budu len ludia,ktori za to nemozu..... Sak vies,ze narod ktory sa nepouci zo svojej historie.....
|
Štv, 02.09.2021, 19:13 |
|
 |
OGO
OFFROAD Expert
|
Nuž Bahno, veľa si popísal, na veľa vecí si poukázal, ale v podstate s uvedeným nesúhlasím. Nepomenoval si podstatu. Lebo si to možno nechcel, alebo nevieš. Nezáleží mi na tom. Začal som písať odpoveď, kedy som asi na jednej celej strane, ale čím ďalej píšem, tým viac je to tvrdšie, takže to sem nedám. Plno ľudí by to považovalo za silné kafé, nechcem si zaobstarať zbytočný problém. Chcem už len kľud a pokoj. Ty sa ale nenechaj rušiť a kľudne si diskutuj. Pekný deň prajem.
|
Štv, 02.09.2021, 21:20 |
|
 |
Luther
OFFROAD Expert
|

Ad1: Na výber bolo založenie vlastného štátu, alebo rozdelenie medzi Maďarov a Poliakov. Poliaci vieme ako dopadli, Maďari boli spojencami Nemecka. Ktoré z toho sa Ti zdá lepšia varianta?
Ad2/4: Bojovať proti bolševikom sa mi zdá správne aj teraz.
Ad3: Komunisti či už v ZSSR alebo Čechách sú proti cirkvy. Prečo by nemala podporiť vznik katolíckeho štátu na čele s kňazom?
Ad5/6: Bojovali proti nacistom, ktorí tu neboli a proti “kolaborantom”, ktorých ani sami nevedeli definovať. Nacisti sem prišli až na popud ruských partizánov, ktorí propagandou obalamutili niekoľkých ľudí.
Čo sa týka slovenskej republiky, pre mňa je vlastná reč, identita, hranice, história viac ako len “skladanie sa menej ľudí na výplaty viac ako v Československu”. Čo ťa tu vlastne drží? Určite by Ti bolo lepšie v ateistickom Česku alebo vo vysnívanom Rusku. Aj odtiaľ by si mohol slovenský národ neznášať naďalej.
A k tej časti venovanej Ogovi: zatiaľ tu prezentuješ len všeobecne zaužívané a korektné “pravdy”, takže neviem o akom opačnom výklade histórie to píšeš. To čo tu od Teba čítam som počúval roky na dejepise a teraz počúvam v oslavných ódach na SNP.
_________________ ...Respect Nature... Som označený za extrém, pretože milujem svoju zem!
|
Štv, 02.09.2021, 21:37 |
|
 |
OGO
OFFROAD Expert
|
Luther
............Čo ťa tu vlastne drží? Určite by Ti bolo lepšie v ateistickom Česku alebo vo vysnívanom Rusku. Aj odtiaľ by si mohol slovenský národ neznášať naďalej. ............
Toto by si mal radšej prehodnotiť alebo nejak ináč to vyjadriť. Si ešte mladý na to dávať takéto odporúčania ľuďom vo veku tvojich rodičov. Váž si slová, ktorý vyslovíš lebo sa už nedajú vziať späť.
|
Štv, 02.09.2021, 23:31 |
|
 |
Luther
OFFROAD Expert
|
Ogo, tak keď človek nadáva na všetko slovenské, tak aké iné odporúčania mu dať? Bahna si vážim, inak by som sa znížil k podobným invektívam ako on v súvislosti s mojou osobou.
|
Pia, 03.09.2021, 6:22 |
|
 |
OGO
OFFROAD Expert
|
Nie je potrebné dávať žiadne odporúčania. Stačí napísať, že tie vyjadrenia ťa urážajú, dotýkajú sa ťa na citlivom mieste a nechceš ďalej diskutovať takým štýlom. Niekedy menej je viac.
|
Pia, 03.09.2021, 11:46 |
|
 |
Luther
OFFROAD Expert
|
To nie je môj štýl, ale ďakujem za starostlivosť. Nemám problém diskutovať aj o citlivých alebo nepríjemných témach. A keď sa mi niečo nepáči, tak to poviem. Ten môj krátky život ma naučil to, že čo nevybojujem sám, to za mňa nevybojuje nik iný.
|
Pia, 03.09.2021, 12:26 |
|
 |
bahno
OFFROAD Expert
|

Na co slovenske nadavam? Ake ivektivy som pouzil v suvislosti s tvojou osobou? tak odpovedam na tvoje odpovede. Ad1: aj poliaci boli spojencami nemecka,ba aj sovieti....ti podpisali s nemcami zmluvu ako posledni.Vytvorenie slovenskeho statu som spominal ako lepsiu variantu z dvoch zlych pre slovensky narod...citaj pozorne  . Ad3;Tu ta trocha opravim....nielen komunisti v cechach a rusku su proti cirkvi....aj komunisti v ostatnych statoch  a aj ja.A nie som komunista.Len nemam rad cirkev.Ani Jezis keby zostupil na zem by ju nemal rad,keby videl,ako daleko uz odisla od jeho ucenia.Ze katolicka cirkev podporovala vznik slovenskeho statu a bola proti komunistom je logicke,ved jej tiez islo len o moc a peniaze. Jezis nezalozil ziadnu cirkev,ale polozil zaklady tak dobreho ucenia,ze ho cirkev musela zlikvidovat.Inak by krestania mohli pochopit,ze k zivotu podla Kristovho ucenia ziadnu cerkev v podobe v akej sa prezentuje nepotrebuju. Ad 2/4:...bojovat proti bolsevikom sa mi nezda spravne,ked proti nim bojujem v ich!!! krajine,ked ma predtym nenapadli.Keby ma napadli v nasej krajine,bojovat proti nim by sa mi zdalo spravne. Zda sa ti spravne aj to,ze ten ''boj proti bolsevikom'' znamenal zavrazdenie milionov ludi,ktori ziadnymi bolsevikmi neboli?Mne teda nie! Ad5/6:...nato odpovedat radsej nebudem.Ked ta vytacaju moje doterajsie kecy,z tychto by ta asi jeblo  . ..../co sa tyka slovenskej republiky/....ako som spominal,v ceskoslovensku som zil.Nemam pocit,zeby mi vtedy bral nejaku moju identitu....predstav si,ze v obcianskom som mal napisanu narodnost slovensku  a v skole som sa ucil po slovensky ,Nik ma nenutil mluvit cesky,gavarit pa rusky som z principu odmietal a rustinu som sa neucil(ja somar)  hranice sme nemali a ani mi nejako nechybali....historiu vtedy vykladali ini prekrucovaci historie ako teraz.....,ale na rozdiel od teba som este zazil ludi,(ktorych si ty uz nemohol zazit a mat info od nich)ktori priamo zazili koniec monarchie,zaciatok a koniec ceskoslovenska,zaciatok a koniec slovenskeho statu,zaciatok cssr......,zivot v druhej polke cssr a jej koniec a zaciatok noveho slovenskeho statu som uz zazil sam.... a zda sa,ze zazijem aj jeho koniec  ,ak urychlene nevystupime z unie. ...co ma tu drzi....hadam to,ze som sa tu narodil,mam to tu rad...nemam dojem,zeby som nejako vysnivaval rusko(ty hej?Ukaz kde!) a nemam dojem,zeby som neznasal slovensky narod  .Akurat mi ho je luto,ze si namiesto vlkov zvolil hyeny a som nasraty,ze pod vladou tych hyen musim zit.Ale je demokracia....  Ogo,tvoja odpoved je taka.....politicka.Sak napis s cim v mojom prispevku nesuhlasis.Mne neslo o nejaku podstatu...o tej by sme sa tu mohli bavit dlho a dokonca zurivo  .Napisal som svoju mienku z mojho pohladu,Luther napisal jeho mienku z jeho pohladu a ty si napisal.....
|
Pia, 03.09.2021, 17:36 |
|
 |
OGO
OFFROAD Expert
|
......Ogo,tvoja odpoved je taka.....politicka.Sak napis s cim v mojom prispevku nesuhlasis.Mne neslo o nejaku podstatu........
Mne hej ale nechce sa mi vypisovať.
|
Pia, 03.09.2021, 21:02 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8016 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Sob, 04.09.2021, 14:35 |
|
 |
bahno
OFFROAD Expert
|
Efi,hadam radsej nie  .Psm bol moj najneoblubenejsi predmet na vojne.Ale zasa som rad nasieral politruka,ked som videl ako ho vytaca,ze z toho co sa mi snazil natlct do hlavy neviem nic  .On sa mi mstil tym,ze mi nepodpisoval opustaky.Nevedel chudak,ze o opustak mi ani nejde,lebo zo zapadneho okruhu k nam bola dlha cesta a tu sa mi absolvovat nechcelo a preto ma tym zakazom nenasere  . Tento pan to vystihol  ....hlavne zaver.Rozdeluje nas kovid,politika.....a ti hore nas mozu v klude ojebavat https://www.youtube.com/watch?v=GCRZJp7ZUQ0
|
Sob, 04.09.2021, 15:15 |
|
 |
Luther
OFFROAD Expert
|
Bahno, a čo také Ti vtĺkali do hlavy?
|
Sob, 04.09.2021, 15:55 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|