Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 05.07.2025, 12:21
Dnes je sobota 5. júla 2025, meniny má nikto a zajtra Patrik, Patrícia

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 87 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6  Ďalší
 WRANGLER 4HO / CHERO 4HO 
Autor Správa
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Rudi píše:
Ivo to cvakanie bude naozaj asi homokineťák

nevieš mi povedať, je to nejaká akútna vec, alebo s tým môžem jazdiť a bude to otravovať len akusticky pri parkovaní? poprípade koľko stoja náhradné diely ak by si to už niekedy kupoval.
ešte som si všimol ked som teraz išiel po dialnici, pri rýchlosti okolo 140kmh tacho dosť nepríjemne vibruje volant, je to tými zjazdenými gumami alebo tam môže byť niečo odídené? díkes

Uto, 12.06.2007, 22:12
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
iv@n píše:
Rudi píše:
iv@n tak Tebe chýba klepanie motora? :lol:

ani nie :-D , na jar to bol dosť vopruz počúvať to klepanie kým sa motor zohrial, chcelo by to nezávislé kúrenie.

inak som si všimol také kovové cvaknutie ked ráno odchádzam z parkoviska - hodím spiatočku, začnem cúvať s vytočenými kolesami, cvakne, ked sa zas rozbieham na jednotku s vytočenými kolesami tak zase cvak. robí to iba občas, neviete čo to je? /homokineťák?/.

ešte ma napadlo, ako vám miciny dymia? ja s tým jazdím do pohody, tak okolo 2000 otáčiek, občas to vytočím pri predbiehaní a dnes som si všimol ked bolo biele auto za mnou, že ked som pridal do kopca, tak som ho chudáka vydymil tmavým kúdolom, niečo na spôsob TDI :) . skúsil som potom ísť viackrát za sebou razantnejším tempom a už to nerobilo, ako keby iba pri dlhšej jazde kľudným tempom pri pridaní zadymí. pozeral som nárazník a nejak špinavý od sadzí nie je, na protokole z emisky z jary sú údaje o dymivosti na polovičných hodnotách ako je max. povolené.

tak ako napisal Rudi, diesel je len diesel to obcas robi aj moj Pathfinder a ten ma len 60.000 km, skus vymenit vzduchovy filter, zvykne sa zanesiet prachom a noto su diesle dost citlive, mozno to pomoze?!

Uto, 12.06.2007, 23:29
Mitsubishi Man
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
iv@n píše:
Rudi píše:
Ivo to cvakanie bude naozaj asi homokineťák

nevieš mi povedať, je to nejaká akútna vec, alebo s tým môžem jazdiť a bude to otravovať len akusticky pri parkovaní? poprípade koľko stoja náhradné diely ak by si to už niekedy kupoval.
ešte som si všimol ked som teraz išiel po dialnici, pri rýchlosti okolo 140kmh tacho dosť nepríjemne vibruje volant, je to tými zjazdenými gumami alebo tam môže byť niečo odídené? díkes

No to trasenie môže robiť zlá geometria,zjazdené pneu,stratené závažie alebo zle vyvážené pneu,nejaký vybitý čap a možno aj ten homokineťák.No ak už praská je lepšie to čím skôr vymeniť,lebo pri najhoršiom by sa mohol pridreť a za jazdy by to bol veľký problém.Pozri či nemáš prasknutú manžetu na tom homokineťáku.Zavolaj mi vo štvrtok zistím Ti cenu.A to tu viac MItsubišhákov nie je?

Str, 13.06.2007, 0:06
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja poctivo sledujem ale sem tam ma nic mudre nenapada tak nic nepisem. :) Ja mam stale ten problem s tym trhanim motora spojeny z bielim dymom, vlastne dymit uz prestal co som nalial do nafty TDA castrol, ale v niektory den trha motor a niektory nie, som z toho magor. Inak je vsetko OK.

Str, 13.06.2007, 8:16
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Po vyletoch z Hugom som dosiel na to ze je na aute par veci, ktore postupne treba upravit, alebo odstranit. Takze dalsie cosmetic upravy. :lol: Rad dosiel na naslapy, a spomenul som si ako ma doma strihali podla hrnca :idea: , a tak som zvolil podobnu metodu. Co zavadilo islo prec :smt138
Takto to bolo
Obrázok
Nieco ako hrniec
Obrázok
Takto to je
Obrázok
Keby niekto rad tie naslapy, staci umit a su ako z autosalonu
Obrázok

Sob, 07.07.2007, 18:46
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Paco, ja viem, že to myslíš dobre s tým odstraňovaním, čo zavadzá, ale s tými nášlapmi si neurobil moc dobre - iba žeby si ich nahradil oceľovými rúrami...
najbližšie, keď oprieš prahy, budeš si nadávať - lebo prahy nevyhodíš a opravovať ich nie je bohviečo - hlavne, keď ich predtým chránili nášlapy a mohli to schytať tie...(viem o čom točím, na mojich nášlapoch to odspodu poznať)

Sob, 07.07.2007, 19:00
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Paco, ktosi múdry povedal, že čo na aute nemá byť, opadá časom samo. :-D Ale niekedy je lepšie tomu predísť, a to čo by malo samo odpadnúť, treba radšej odmontovať, aby to pri tom opadávaní nenarobilo zbytočné škody.
Uznávaš, že tieto nášlapy boli len módny doplnok a možno sa na ne dalo aj postaviť, ale ako ochrana prahov boli úplne na prd.
Takže preč s nimi a nahradiť ich "rock slide-mi"!!! ;-)

http://www.aloha.sk/
http://www.excursion.sk/
http://picasaweb.google.sk/michi4x4

Sob, 07.07.2007, 19:02
Profil WWW
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
michi píše:
...Uznávaš, že tieto nášlapy boli len módny doplnok a možno sa na ne dalo aj postaviť, ale ako ochrana prahov boli úplne na prd...

...Michi, niet nad oceľovú rúru, ale aj tie "módne nášlapy" - ako im hovoríš, znesú dosť - môj šport bol na nich párkrát prevesený (a ťažký je dosť), o šutroch spod predného kolesa nehovoriac...a slúžia, musia...

Sob, 07.07.2007, 19:09
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No otrhat som to nemohol nechat lebo mangelka by zurila :smt076, a asi ani mne by to nerezalo take otrhane, jazdim aj medzi ludi, nie len po lesoch. Naslapy nahradia trubky to je jasne.

Sob, 07.07.2007, 19:30
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
PACO píše:
...Naslapy nahradia trubky to je jasne....

...potom niet čo riešiť, akurát aby to bolo čo najskôr...(ja som moje testoval aj pred cca 2 hodinami a to som ani nechcel - stačila jazda lesným porastom...)

Sob, 07.07.2007, 19:37
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Doporučil by som čo najskôr napr. niečo podobné. 80 mm rúra a hlavne uchytiť na rám a nie do podlahy, ako boli asi uchytené origo nášlapy. Poškodenie prahu nárazom bude mať s veľkou pravdepodobnosťou za následok znehybnenie dverí!!!

Obrázok

Naposledy upravil michi dňa Ned, 08.07.2007, 0:08, celkovo upravené 1

Sob, 07.07.2007, 23:28
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Našiel som aj jednu čistú... :-D

Obrázok

Sob, 07.07.2007, 23:54
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Konecne som urobil nieco normalne, rozumne a spravne, namontiroval som OME. :smt129 :smt122
Obrázok Obrázok

Viac foto a priebeh tuto viewtopic.php?t=1092&start=60

Uto, 04.09.2007, 17:07
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
PACO píše:
Konecne som urobil nieco normalne, rozumne a spravne ...

Konečne .

Ned, 09.09.2007, 21:31
Mitsubishi Man
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Kapo píše:
PACO píše:
Konecne som urobil nieco normalne, rozumne a spravne ...

Konečne .

Já som Ti to PACO hovoril,že si si to zavaril! :lol:

Pon, 10.09.2007, 8:41
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 87 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný