Dnes je utorok 1. júla 2025, meniny má Diana a zajtra Berta
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 11 ] |
|
Nissan Patrol GR Y60 - Premazanie prednej napravy
Autor |
Správa |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3307 Bydlisko: Nitra
|
Potreboval by som poradit ci je mozne premazat kriz a loziska v naprave cez tento otvor. Bol tam srob M8,niekto na ceskom fore pisal ze sa to da po namontovani maznicky ale naspet sa musi dat srob aby sa maznicka nahodou niekde neurvala.Nechce sa mi to cele rozoberat pokial to slape.
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Pia, 17.11.2006, 19:27 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
v tej guli nie je kardankríž ale logokĺb. takže to nemá mazničky na dekalamitku. celá tá gula je vnútri hojno navazelínovaná a to maže aj kĺb. vazelína sa dá doplniť aj tak, že vyberieš niektorý horný šroub čo drží zvislý čap a vykadíš tam pol dekalamitky. ale nie je to dobrý nápad, pretože tak nepremažeš ložiská predného náboja a to je ovela dôležitejšie ako kĺb. tutoky wojtík to flákal, ložisko umrelo za jazdy a narobilo mu to tam dosť paseku  . demontáž je jednoduchá a netreba žiedne špeciálne nástroje. ak máš strechu pod ktorou sa to dá urobiť, ukážem Ti ako nato.
|
Pia, 17.11.2006, 21:25 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
|
Niekde u cechov som to cital,ale bude to asi to,co hovoris.Cez vrchnu krytku zvysleho capu.Tie sroby tam mam take zvlastne,na lavej aj pravej strane,ale nie su durch prevrtane.Najradsej by som to aj videl ale v pondelok rano hrkocem do sveta.Necham to na jar.Halu mam ale len zo strechou,teraz ho mam v garazi nad kanalom ale moc placu tam nieje.Natieram a mazem co sa da.Neostane mi nic ine len to rozobrat,ja sa Ti ozvem a snad to dovtedy vydrzi.
|
Pia, 17.11.2006, 22:06 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
|
Potom to nafotim a dam sem.
|
Pia, 17.11.2006, 22:11 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
 ... na tých čechoch som to preberal ja.
A aj sa tam kolektívne dospelo k názoru, že je to síce spôsob ako núdzovo dostať vazelínu do gúl, ale nerieši mazanie ložísk a to velezávažná chyba.
Rozborka, mazanie a zborka predného náboja je robota asi tak na 3/4 hoďky. Stačí základný vercajk (+segerkliešte ak by boli... ale nie nutne) , žiadne prípravky alebo sťahováky, všetko sa dá povoliť jednou rukou (okrem dvoch šroubov čo držia brzdy... do tých treba možno aj udrieť dlaňou) . Popri tom sa premažú aj zvislé čapy ( dosť dôležité !), obe kuželové ložiská + ihlové ložisko poloosy a volnobežka. Ak sa premažú gulové čapy riadenia, prípadne množstvo oleja v diffe, tak je to vlastne komplet revízia prednej nápravy. Ak končia brzdové doštičky, je správna chvíla na ich výmenu, pretože to bude rozobraté. Hento komplet všetko (okrem doštičiek) robím vždy na jar. Volnobežky tak každú druhú výmenu oleja.
|
Pia, 17.11.2006, 22:58 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
|
Rad viem na com si vozim prdel,a nerad robim robotu len tak odflakanu.A presne ako si to Martin napisal by som to chcel cele komplet prezriet a namazat.Ale asi na jar,halu mam dost velku,vojde sa pod strechu aj Tvoj Patrol.  Z vercajchom nieje problem,co nepojde klucmy,pojde autogenom 
|
Sob, 18.11.2006, 1:18 |
|
 |
IvoLUCKY
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 16:02 Príspevky: 968 Bydlisko: Trenčín
|
chuapi NISSANisti - verim , ze pre Y61 to bude to iste a tak mam prosbu. Ked sa pojdete do toho pustiť - dajte vediet´= pridem kuknut. Tiez si podobne veci chcem v buducnosti robit sam a myslim , ze nez sa do toho jeden pusti je dobre najskor to vidiet "osahat" a az potom ist na vec ... GSM (orange5 470796) vdaka
_________________ OFF the ROAD
|
Sob, 18.11.2006, 4:45 |
|
 |
rado nd
OFFROAD Expert
|
IvoLUCKY píše: chuapi NISSANisti - verim , ze pre Y61 to bude to iste a tak mam prosbu. Ked sa pojdete do toho pustiť - dajte vediet´= pridem kuknut. Tiez si podobne veci chcem v buducnosti robit sam a myslim , ze nez sa do toho jeden pusti je dobre najskor to vidiet "osahat" a az potom ist na vec ... GSM (orange5 470796) vdaka
Škoda, že si sa neprihlásil skôr, včera večer sme v TN rozoberali zadnú.Tiež som to videl prvý raz.
|
Sob, 18.11.2006, 11:25 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
|
Jasneeeee Ivo,dame vediet.Martin to robi na jar a ja sa skor k tomu asi nedostanem.V kazdom pripade postup rozobrania a zlozenia nafotime a dame sem do temy.
Kto sa pyta je sprosty 5 min.Kto nepyta je sprosty cely zivot a preto ja sa pytam vzdy,vsade a kazdeho 
|
Sob, 18.11.2006, 11:38 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 04.12.2006, 15:26 Príspevky: 1254 Bydlisko: Trenčín
|
Chlapi ak to budete robit v TN dajte vediet, rad by som sa zucastnil aj inych prac na Patrole, co sa naucim mi nikto nezoberie. A pri tej prilezitosti aj rad pomozem.
|
Sob, 09.12.2006, 15:09 |
|
 |
rado nd
OFFROAD Expert
|
petertn píše: Chlapi ak to budete robit v TN dajte vediet, rad by som sa zucastnil aj inych prac na Patrole, co sa naucim mi nikto nezoberie. A pri tej prilezitosti aj rad pomozem.
Čo sa hlásite presne o deň neskôr?V stredu som nahadzoval poloosi a difer (som úplný amatér bez výbavy) a veru pomoc by sa zišla.
|
Sob, 09.12.2006, 15:47 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 11 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|