Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 21.06.2025, 18:10
Dnes je sobota 21. júna 2025, meniny má Alojz a zajtra Paulína

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 48 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší
 Dobíjanie baterie na ZJ93 Jeep Grand Cherokee 5,2l 
Autor Správa
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Na dobijanje je skor dolezite velkost prudu v Amperoch. Uz som to tu niekolkokrat popisoval. Napatie som mal v poriadku, ale prud bol velmi nizky a nedobijalo to.

Uto, 06.11.2007, 13:06
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
palo-cherokee píše:
Harley píše:
"Check Gauges" je něco jinýho a je to na to, co říkáš.
Ale každý auto s EFI má kontrolku "Check Engine" a ta hlídá dění kolem zapalování a vztřikování.

to máš pravdu.
Ale ja som chcel len toľko,že ak to nedobíja, tak ti klesne voltmeter a svieti "check gauges"

Jo,tak to nevím. Nemám to vyzkoušený ale příjde mi to divný.Dobíjení je chyba systému a proto Check Engine. Pokud by se poškodil nebo přerušil přívod k měřáku,tak pak Check Gauges.
Ale nehádám se,jen mi to příjde nelogický.Když budu mít čas,mrknu do manuálu,jak to tam je. :wink:

Uto, 06.11.2007, 13:44
Profil WWW
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Harley píše:
Jo,tak to nevím. Nemám to vyzkoušený ale příjde mi to divný.Dobíjení je chyba systému a proto Check Engine. Pokud by se poškodil nebo přerušil přívod k měřáku,tak pak Check Gauges.
Ale nehádám se,jen mi to příjde nelogický.Když budu mít čas,mrknu do manuálu,jak to tam je. :wink:

kukal som to v manuáli ku XJ . tipujem že ZJ je na tom podobne. Takže
"check gauges" sa síce rozsvieti, ale iba ako dôsledok poklesu napätia na voltmetri. Na XJ je ešte kontrolka dobíjania - "Voltage warning lamp"
a tiež "MIL" (malfunction indicator)
Inak kontrolka "check gauges" je prípatková výbava - iba Highline modely

A cyklus dobíjania ako takého je riadený priamo cez PCM , kde do toho kecá navyše ešte aj čidlo teploty baterky "BTS -battery temperature sensor". A riadené je to cyklickým pripájaním zeme na cievky rotora alternátora
tutoky je to popísané:
The amount of DC current produced by the generator is controlled by EVR
circuitry contained within the PCM. This circuitry is connected in series
with the generators second rotor field terminal and its ground.
Voltage is regulated by cycling the ground path to control the strength of
the rotor magnetic field. The EVR circuitry monitors system line voltage
(B+) and battery temperature from the Battery Temperature Sensor.
It then determines a target charging voltage. If sensed battery voltage is
0.5 volts or lower than the target voltage, the PCM grounds the field
winding until sensed battery voltage is 0.5 volts above target voltage.
A circuit in the PCM cycles the ground side of the generator field up to 100
times per second (100Hz), but has the capability to ground the field
control wire 100 % of the time (fullfield) to achieve the target voltage.
If the charging rate cannot be monitored (limp-in), a duty cycle of 25% is
used by the PCM in order to have some generator output.

Uto, 06.11.2007, 15:20
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
palo-cherokee píše:
Harley píše:

kukal som to v manuáli ku XJ . tipujem že ZJ je na tom podobne. Takže
"check gauges" sa síce rozsvieti, ale iba ako dôsledok poklesu napätia na voltmetri. Na XJ je ešte kontrolka dobíjania - "Voltage warning lamp"
a tiež "MIL" (malfunction indicator)
Inak kontrolka "check gauges" je prípatková výbava - iba Highline modely

A cyklus dobíjania ako takého je riadený priamo cez PCM , kde do toho kecá navyše ešte aj čidlo teploty baterky "BTS -battery temperature sensor". A riadené je to cyklickým pripájaním zeme na cievky rotora alternátora

Mno zaujímavé tiež hladal čidlo teploty baterky ale hold na mojom ZJ z roku 94 nieje aj ked mi nejaký 2-žilový konektor volne visí v motorovom priestore a protikus k nemu nieje :(

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Uto, 06.11.2007, 16:43
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Nevím,jestli ho mají modely do 96 roku ale 96+ určitě a je pod baterkou na tý plastový základně.Její dno současně slouží jako rezervoár pro podtlakovej vzduch.
Když vyndáš baterku tak by tam měl bejt takový plastový kolečko do kterýho vedou dva dráty.Je vzákladně zasunutý a pružná podložka ho přitiskuje k baterce. Když jsem koupil baterku,tak měla vespod žebrování,který jsem musel nad čidlem ubrousit aby snímání bylo objektivní.Ono to není jen pro dobíjení ale se podle toho řídí režim řazení převodovky.

Jinak Palo, princip dobíjení taky tak znám jen ty kontrolky mi neštimujou :D

Uto, 06.11.2007, 17:20
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Harley píše:
Nevím,jestli ho mají modely do 96 roku ale 96+ určitě a je pod baterkou na tý plastový základně.Její dno současně slouží jako rezervoár pro podtlakovej vzduch.
Když vyndáš baterku tak by tam měl bejt takový plastový kolečko do kterýho vedou dva dráty.Je vzákladně zasunutý a pružná podložka ho přitiskuje k baterce. Když jsem koupil baterku,tak měla vespod žebrování,který jsem musel nad čidlem ubrousit aby snímání bylo objektivní.Ono to není jen pro dobíjení ale se podle toho řídí režim řazení převodovky.

Mno tak toto nemám zrejme do r. 96 to nieje viacej by mohol povedať aj Dado má tuším podobný ročník.

EX JGCH 4l - trochu off

Uto, 06.11.2007, 17:27
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
:shock: snimac teploty baterky...??????? tak to som ani netusil...a suvis s radenim prevodovky...som soken...

Uto, 06.11.2007, 17:59
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Harley píše:

jj presne ako píšeš, plastové kolečko v gume. Al to že to má vplyv na radenie automatu som nevedel :shock:

Harley píše:

NJN, ja mám také hybrid auto :-D
Ono všeobecne XJ rok 2000 - 2001 je dosť zriedkavé a veľa vecí je tam už ináč ako na klasike. Komunikácia už je cez CCD bus a je tam viac elektroniky - alebo ak nie viac, tak je ináč ťahaná, iná prevodovka, iná predná náprava (teda stále je to D30, ale má silnejšie kríže a iné brzdové kotúče). A ešte aj ten spaghetti diesel je iný ako tie staršie :-)

:D :D Proste bezrámové SUV s najhorším spaghetti motorom :-D :-D

Uto, 06.11.2007, 18:21
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Na ten automat to má vliv jen u ZJ na převodovky RE. AW4 u XJ to nepotřebuje.

Jinak poslední roky XJ budou značně odlišný od předchozích. I 4L motory 99+ už nejsou kompatibilní se staršíma a to nejen v jejich příslušenství ale i samy konstrukčně.

Uto, 06.11.2007, 21:39
Profil WWW
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ano, tiez mi tam vysi kablik hnedy. Ale cidlo teploty tam nemam. V manuali pre +96 som ho nasiel v manuali pre 93 - 96 tam nie je.

Str, 07.11.2007, 7:59
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Já mám pocit,že tam v těch místech za baterkou ,jakoby pod pojistkama,mám taky jeden volnej konektor.myslím,že je to k DLRM (Daytime Light Running Module).

Str, 07.11.2007, 9:35
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Harley píše:
Já mám pocit,že tam v těch místech za baterkou ,jakoby pod pojistkama,mám taky jeden volnej konektor.myslím,že je to k DLRM (Daytime Light Running Module).

No moj teraz volný káblik 2-žil pôvodne niekto dômyselne zapojil na tlakové čidlo oleja. Čiže bud si niekto dal prácu a vospal to do kábelového zvazku alebo malo byť tam ešte niečo zapojené o čom nemám tušenia. Pač na dlžku to vychádzalo v priestore čidla oleja štarter a okolie.

Ja ho vybral zo zvazku a pripevnil v priestore akoje bateria a poistková skriňa.

EX JGCH 4l - trochu off

Str, 07.11.2007, 9:42
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Mne ešte na predchádzajúcom aute okrem iných anomálií začali smerovky pomalšie blikať, svetlá slabšie svietiť a pod. Problém bol v baterke a mylne som si myslel že to je problém alternátora. Preto doporučujem skúsiť druhú baterku, vymeniť staré svorky, ošmirgľovať kontakty na baterke a poteší aj použitie elektrikárskej vazeliny medzi svorky a kontakty baterky.

A ešte nebol celkom zodpovedaný súvis medzi čidlom pod baterkou a prevodovkou. Kým nie je správna teplota nedôjde k zaradeniu najvyššieho stupňa v prevodovke, čiže u mňa 4-ka. Dúfam že si to pamätám správne.

2008 Jawa 555 vyladená
1991 MT8-070 13,5HP
Ex.1997 Jeep ZJ 5,2 V8, RE 4,5", 32" MT, 5,4T
0904-436-669

Pia, 09.11.2007, 16:48
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
To by bylo na delší povídání nicméně čidlo teploty baterie ovlivňuje řazení a je jedno s čídel,podle kterýho si převodovka určuje,v jakým pojede modu. V podstě to ovlivňuje časy přeřazení a moment uzamčení měniče.

Pia, 09.11.2007, 23:36
Profil WWW
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Harley píše:
To by bylo na delší povídání nicméně čidlo teploty baterie ovlivňuje řazení a je jedno s čídel,podle kterýho si převodovka určuje,v jakým pojede modu. V podstě to ovlivňuje časy přeřazení a moment uzamčení měniče.

Harley, ak je to cidlo pod baterkou zle aku mam sancu to zistit. Riadaca jednotka sa tvari ze je vsetko OK. A este od ktorych dalsich cidiel zavisi preradovanie automatu. Kupil som Granda s tym, ze mal nacaty automat, dal som vymenit lamely atd. ale radi horsie ako pred tym (interval radenia je dlhy, ked radi tak mu to niekedy trva aj niekolko sekund). Mimo to mi nefunguje tempomat co ma dost stve ale ten nefrcal uz pri kupe. Viem, ze je to takto na dialku zle diagnostikovat ale ak by si mohol aspon nejake tipy co treba popozerat (vsetky naplne som daval menit - pri vymene automatu). Podla vsetkeho tam mam automat 46RH.

Sob, 10.11.2007, 9:45
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 48 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný