Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 28.06.2025, 9:17
Dnes je sobota 28. júna 2025, meniny má Beáta a zajtra Peter a Pavol, Petra

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 9 ] 
 Odvetranie Y60 
Autor Správa
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
Odpoveď s citáciou
Ahoj... určite ste sa stretli s emulziou v dife. No aj ja... trošku som nasával infošky na zrazoch a zistilsom, že odvetranie formou hadičky z nápravy a prevodoviek čo trčia dolu nie je dostatočné.

Origo to je vytiahnuté do motorového priestoru.... ja som to mal poprerušované a tak nejak som to neriešil čo viac trčalo som šmykol... pri schladení si to asi tou krátkou hadičkou cuclo vodu a už tam bola...

Dnes budem prerábať a pomocou T-kusov vytiahnem odvetranie prídavky + hl. prevodovky a prednej nápravy pod KAPO_tu (to bol básnický zvrat, nie podjeb... pre menej chápavých: pod prednú kapotu) :-D

-ka-

Štv, 24.01.2008, 16:22
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja som na ukončenie hadičky použil malý bavlnený filter z tuningshopu určený na odvetranie skrine motora

Obrázok

Štv, 24.01.2008, 16:41
Mašinista
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
To Karlito: no visiace hadicky su nie dobre... hadicky maju smerovat hore :-D

Hmm, pod kapotu, pod kapotu... a co hardcore skupina vybavena snorchlami? Pod kapotu nebude malo? Inspiracia sa nachadza za pravym podblatnikom, kde je sikovno vyriesene odvetranie palivovej nadrze prostrednictvom hadicky a 'zvona', ktory pri ponoreni ostane plny vzduchu a nadrz vodu nenasaje.

Na tomto mieste by som podotkol, ze velmi dobre to mala vyriesene Tatra 813, zavedenim mierneho pretlaku do vsetkych prevodovych skrin. Takze prave rozmyslam, kde bez velkych komplikacii zobrat mierny pretlak, hadicky pospajat, a na zdroj tlaku pripojit. (mierny pretlak by som definoval tak do 10kPa, to by malo stacit - 0,6 MPa zo vzduchojemu asi nebude to prave :-D ) Ma niekto predstavu kolko tlaku (trvale) znesu simeringy, aniz by zacali tiect?

Štv, 24.01.2008, 17:31
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Ak si si už dal robotu s odvetravaním ,odvetraj to do sania motora ,tak sa to robí a ak máš aj šnorchel a chodíš sa potápať tak je to nevyhnutnosť.Od diderencialov použi gumennu hadicku a po rame už môžeš isť aj pozetylenom napr sa akvaristiky za par korunnapojenie do filtra môžeš spraviť jednoducho takto,pôjdeš do pneuservisu a kupš si jeden bezdušový ventilalebo dva ak nedas t -kus vyvrtaš dieru do filtra je to asi 12mmosadíš tam ventil ,pred tým ho namaž mydlom a vyskrutkuj ventilku na zavit miesto čiapočky das hadicku s difu môžeš aj zapaskovať.JE to pružne ,jednoduche a učinné.

Štv, 24.01.2008, 18:13
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Do sania motora??? Si si isty? Ved budes mat v skriniach podtlak a budu ti nasavat.Ja to mam vyvedene do predneho stlpika na kasni skoro po strechu.Takze mozem brodit cca 200cm :-D .Pravidelnym treningom sa tomu priblizujem. :D

Štv, 24.01.2008, 20:19
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
....tlakovanie mostov náprav a prevodových skríň je fajn nápad... uvažoval som použiť na to výtlak z vákuovej pumpy posilovača brzd. Ale akosi mi strach nedovolí, pretože už som sa opakovane stretol s názorom že aj len upchatie odvetrania môže spôsobiť nárast tlaku (po zahriatí vzduchu v skrini) ktorý pretlačí olej cez semering.

Asi fakt bude najschodnejšie proste vytiahnuť hadičky fest vysoko a bude po ftákách.

Štv, 24.01.2008, 21:00
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Uvažuj hadicka ma vnutornu svetlosť par mm dlžka1-3m tam nieje žiadny hroziaci podtlak .Je to odskušane .Skrine -resp bloky su tiež odvetravane do sania ,samozrejme cez labyrint.Ja som mal nissana z taubenreutera a tam bola do filtra odvetrana aj nádrž a prevodovka.

Štv, 24.01.2008, 21:40
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
NEVERIIIM:

Štv, 24.01.2008, 21:44
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Joj... som rád, že ste tu toľký popísali :smt023

Dnes som kúpil 6m hadičky (niečo ako na škodovke ku karbíku - čierna s opletom - 23,- CZk meter)... zatiaľ snorkel nemám a do vody pôjdem tak pod kapotu.... no.... nie som ofroaďák, ale hobbista... ale práve ma zarazila tá emulzia v predku....

Hej poloosa (L) trošku mokvala, ale nikdy som nebrodil toľko aby tadiaľ natieklo dnu... takže jediné čo ma napadlo, že si to cucne krátkou hadičkou pri schladení...

Do sania nič nepôjde! Pre mňa je to v rozpore - motor / prevodovka... takže do motorového priestoru so zakončením dolu, ako je na palivovej nádrži :wink:

-ka-

PS: ale super názory :smt023 Pretlak spôsobí vyšší prítlak gufer na hriadele.... si myslím a pôjdu pá pá....

Štv, 24.01.2008, 23:13
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 9 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný