Dnes je sobota 19. júla 2025, meniny má Dušana a zajtra Ilj, Eliáš
Skratky a alternatívne trasy
Autor |
Správa |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
Martin 4 píše: ....noooo... keď už hodruša - tak to treba konča Hodruše uhnúť do prava (ida zo Žarnovice) smer Kopanice a za kopanicami uhnúť dolu na takú nepravdepodobnú cestu (ak prídete k až gýčovému miniatúrnemu tajchu tak ste trop... odbočka bola cca 200 m nazad) ktorá ústi zase späť na hlavnú do Štiavnice ale od Levíc. Nie je to priam skratka ale tú cestu treba prejsť. Zjazd úzkymi serpentínami v strmej stráni po rozbitej kedysi asfaltke na dno údolia temným lesom stojí za to. Inak... je to verejná štátna cesta... takže full legal.
To dobre to niekedy musím vyskúšať 
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Štv, 07.12.2006, 15:04 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
Andrej pozri nazad... doplnil som mapu.
|
Štv, 07.12.2006, 15:09 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
Martin 4 píše: Andrej pozri nazad... doplnil som mapu.
No to vyzera velmo lakavo akurat kamoš na xare sa bude asi divne tvariť 
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Štv, 07.12.2006, 15:14 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|

Andrej píše: No to vyzera velmo lakavo akurat kamoš na xare sa bude asi divne tvariť 
muhehe  ... ale dá sa to... išiel som to aj na Espere.
A ešte jedna na dnes... Nasledujúca obchádzka umožňuje komplet vynechať hlavnú cestu od Zlatých Moraviec (resp Nitry) až po Žarnovicu. Keďže mapa by vyšla velmi velká, obrázok sa bude týkať iba najdivokejšieho úseku, inak len popisom.
Smerom od NR : Zlaté Moravce -> Topolčianky, za žel priecestím za posledným domom do prava -> Machulince -> Obyce, údolím Žitavy stále hore. Na križovatke na Velkú Lehotu rovno -> Malá Lehota. Ešte pred Malou Lehotou je taká potratová odbočka do prava hore kopcom s hrdzavou zle čitatelnou smerovou šípkou "Píla" A to už sme na mape.
Príde sa ku kaplnke a značke s nápisom "Cesta v zimnom období neudržiavaná" (a myslia to vážne!) Takže po tej úzkej rozbitej kedysi asfaltke dolu strmými serpentínami (krásny výhľad do údolia) až dole a dolinou sa príde ku kravínom kde sa napája na cestu Žarnovica - Partizánske. Tam jest zatočiť jak je libo podla zamýšlaného ciela výpravy. Pri jazde opačným smerom (od BB smerom na juh) odbočiť v Žarnovici smer Velké Pole a pri kravíne uhnúť do lava.
Cesta je viac menej prejazdná aj pre cestné autá (aj to som išiel na Espere) ale v zime je ťažko prejazdná až úplne zarúbaná aj pre plne vybavený offroud. Keďže je to údolie otočené na sever, už som sa tam otáčal aj koncom Apríla pre totálnu neschodnosť (totiž tie serpentíny sú na fakt strmom svahu a nejaké zvodidlá alebo čo tam neuznávajú, takže nie je žiadne miesto pre chybu. Následné kutululu by bolo vélmi dlhé.....)
|
Štv, 07.12.2006, 15:56 |
|
 |
IvoLUCKY
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 16:02 Príspevky: 968 Bydlisko: Trenčín
|
 geniálne  fenomenálne  fšetko 
_________________ OFF the ROAD
|
Štv, 07.12.2006, 16:36 |
|
 |
Wojto
Začínajúci koumák
|
Tu cestu som presiel aj na motorke (chopper), ale viac krat to skusat urcite nebudem. Vadsinou je to ako polna cesta, skoro stale som mal nohy dole aby som sa nestrepal a ten usek som isiel rychlostou asi 5km/h. Ja by som to doporucil pre SUV a OFF.
|
Štv, 07.12.2006, 20:49 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|