Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Uto, 24.06.2025, 0:54
Dnes je utorok 24. júna 2025, meniny má Ján a zajtra Tadeáš

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 21 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2
 Alternátor 
Autor Správa
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
thunder píše:

gde ta najdem chlape zlaty? hned dofrcim to okukat trosicka, alebo ta ukecavat na upravu... alebo pofot a supni sem, toto pojde asi na dracku :D

OK, o skusenosti sa podelim rad, co sa da nafotim, popisem. Ked bude prilezitost, mozeme sa stretnut. Len momentalne som na tom biedne s volnym casom.

Mam to tak uz asi 5 rokov, trochu bol problem prisposobit drahu remenov, s tym som trochu viac musel experimentovat

Pon, 04.08.2008, 19:46
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
marcus píše:
Skušalo sa už všekto možné aj nemožné! Kontakty,uhlíký,rotor,stator ale problém je asi v diodovom mostíku alebo ??? Je to súrne takže???
aj ten skapaty mostik sa da opravit davam cislo ked ti nepomozu tu tak neviem kde 0905386384 dieselplus nitra mne tam zatial opravili vsetko co som tam doniesol a ver ze som nosil same haluze :smt151

Uto, 05.08.2008, 18:34
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
thunder píše:
neviem ako je to na pajere, ale galloper ma alternator dost nelogicky na spodku motora. je nejaka moznost ho presunut vyssie? aby netrpel vodou a blatom...

myslim, ze som zrovna jeden odrovnal v blatovej jame...

neviete o niekom, kto by zvladol takuto upravu?

Zvládne to každý zvárač a dá sa to spraviť za pár hodín.
Na mojom motore (C223) je k dispozícii ešte jedna voľná remenica, ktorá slúži na napínanie druhého remeňa (klíma,čerpadlo serva,atd ). Tú som vyhodil von, a na jej miesto mi pekne vošiel druhý alternátor. Je to urobené narýchlo a neumelecky, no po niekoľkých úpravách je to plne funkčné. Mne vtedy odišiel altik kôli bahnu a vode, keďže bol nízko.

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Jedná sa síce o Trooper ale pre inšpiráciu.........

Uto, 05.08.2008, 19:24
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dakujeme, je to jednoduche a funkcne.

u nas to bude asi jemne zlozitejsie, lebo na alternatore je priamo nejaka podtlakova pumpa, co znamena prelozit dlasie trubky alebo hadice a na vrchu motora nie je tolko miesta, aby to tam islo jednoducho polozit.

netrpezlivo cakam na fotky od milana, nech nevymyslam uz vymyslene a hlavne odskusane.

Str, 06.08.2008, 8:01
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
thunder píše:
dakujeme, je to jednoduche a funkcne.

u nas to bude asi jemne zlozitejsie, lebo na alternatore je priamo nejaka podtlakova pumpa, co znamena prelozit dlasie trubky alebo hadice a na vrchu motora nie je tolko miesta, aby to tam islo jednoducho polozit.

netrpezlivo cakam na fotky od milana, nech nevymyslam uz vymyslene a hlavne odskusane.

Viem. Aj ja som mal dilemu s hadicami. Mám C223 s turbom kde tiež na altiku je pumpa. No nechal som starý zhorený alternátor na mieste kde ho dali Japonci.Teda slúži ako držiak na podtlakovú pumpu posilovača bŕzd.
V pivnici na regáli sa mi ale nečinne povaľuje alternátor z Nisanu (s pumpou) a asi ho na tú hornú pozíciu transplantujem. Vtedy úplne normálne predĺžim hadice na podtlak a aj mazaciu hadičku. Nevidím to tak zložité. Veď z fotiek je vidno že som to riešil narýchlo a prerábal (spevňoval) viackrát. Ide len o to pustiť sa do toho a nezastaviť sa na ničom.

Str, 06.08.2008, 8:32
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ok chalani na ebay sme kúpili nový alternáror za 4000 sk

Str, 06.08.2008, 19:09
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 21 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný