Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pon, 16.06.2025, 18:32
Dnes je pondelok 16. júna 2025, meniny má Blanka a zajtra Adolf

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 156 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Ďalší
 Kolko Stoji Svietenie? 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin 4 píše:
to slizké šedé čo má v hlave (a možno že aj nemá... :roll: )

a co ty vies ci im hned po narodeni nevyoperovali miesto mandli mozog ako kamaratovi... (bucko sorry ale ty si zacal)

Uto, 02.01.2007, 0:35
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
DanoDEF píše:
Jano JP píše:
Kapo píše:
... A hmlovky? :evil: :smt013 :smt067

...aj hmlovky zachraňujú životy, len ich treba používať ROZUMNE...ALE RADšEJ VZADU OSLNIť, AKO BYť ODZADU SUNDANý RýCHLYM VOZOM...
(tie veľké písmená neboli naschvál, len som zachytil kapsa - nebol osvetlený :lol: )

Ta kapsa som bola ja?A mna si zachytil lebo som nemal hmlovku?

Preto my nesvietila lebo som mal dialkove ,lebo nebola mlhaha :-D

Uto, 02.01.2007, 1:46
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
nemaj boja, zachytil som kapsa = capsa = tlačítko caps prepínajúce klávesnicu na veľké písmená, tak opusť ten stihomam :smt119

Uto, 02.01.2007, 2:54
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
diesel ty si pekný pako,až si ta kamion pomili zo stojacim autom ,asi tažko budeš kamionistovi vysvetlovať ako mu funguje mozog--ako si sa tu už dočítal ono ho vlastne ani nemusí mať-ved po takom peknom týždni na cestách plných blbcou by som sa ani nečudoval!--a taký šofér už funguje len na refleksi hm... tak bacha na kamionistov v piatok :smt121

Uto, 02.01.2007, 2:54
Profil ICQ
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
pneukaktus píše:
diesel ty si pekný pako,až si ta kamion pomili zo stojacim autom ,asi tažko budeš kamionistovi vysvetlovať ako mu funguje mozog--ako si sa tu už dočítal ono ho vlastne ani nemusí mať-ved po takom peknom týždni na cestách plných blbcou by som sa ani nečudoval!--a taký šofér už funguje len na refleksi hm... tak bacha na kamionistov v piatok :smt121

sorry, paka vypusť, dieslik je dobrý chlap, len si v tejto téme vybral svoju dávku omylu, ktorú máme určite všetci, len každý inde...OK? :smt017

Uto, 02.01.2007, 2:57
Mašinista
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ajajaj uz sa to zacina zvrhavat

K tym zadnym hmlovkam: prvykrat sa v cs. legislative zmienka o zadnych svetlach do hmly objavila vo vyhlaske FMD 41/1984 zb., ako nepovinna vybava vozidiel; nasledne sa v prvovyrobe zacali montovat na niektore modely Skodoviek radu 105/120/125/130, niektore nastavby z produkcie Karosa n.p. Vysoke Myto, a niektore dalsie nezistene typy osobnych (T613) i nakladnych (spravidla urcenych pre medzinarodnu dopravu) vozidiel.

Povinnost vybavit svoje vozidlo zadnym svetlom do hmly priniesol az dnes uz chvalabohu nebohy zakon MDSPT 116/1997 z.z.; respektive, pre starsie vozidla, az nejaka jeho doplnujuca vyhlaska v cca 1998 (takze nech pocitam ako pocitam, 30 rokov mi zaboha nechce vyjst). Nasledne boli vsetky vozidla z. hmlovkou dovybavovane, casto v amaterskych podmienkach a casto zapojene neuveritelnym sposobom (par historiek dodam na poziadanie). Mudre hlavy ktore zakony pisali sa tiez v nazoroch zapojenia nezhodli, takze pre auta vyrobene po nejakom datume platilo zapojenie ine, pre starsie ine, ti co mali hmlovku este podla predchadzajucej vyhlasky to mali zase inac, a nijaka sila okrem STK, ktora ovsem kontroluje nanajvys ci ten zazrak svieti, nedonuti vacsinu vodicov nieco prepajat, takze na cestach sa vyskytuju najroznejsie fungujuce, potazmo nefungujuce zapojenia.

Bohuzial nikto kompetentny nevyvinul dostatocnu snahu naucit neznalu verejnost na co ta vec sluzi (okrem strohej veticky v zakone 315 lomeno 1997, paragraf 30, odstavec 3: Predné svetlá a zadné svetlá do hmly vodič smie použiť len za hmly, sneženia alebo za hustého dažďa); par slov a nabiflovana poucka v autoskole situaciu nijako nezlepsuje, a s cerstvym vodicakom je kazdy za vodou, naco by sa obtazoval nejakymi dalsimi informaciami - takze prax je taka ze cast obcanov zapina hmlovku hned so stieracmi pri sebemensom dazdi, druha cast spravidla ani netusi kde sa to v ich samochode zapina.

Veci su na to aby sa pouzivali, problem je v tom, ze veci vyzaduju aby boli pouzivane urcitym sposobom, inac sa kazia alebo robia zle; toto ovsem obsluha nie celkom zvlada (--> Martin 4: nie 'sku***** hmlovky' ale 'co za kkta', podla mna)... v prostredi kde hovada maju navrch a slusnost je slabost sa iny vysledok ani ocakavat neda. Situaciu by aspon ciastocne riesil zvyseny zaujem hliadok policie o tento druh iluminacie; o nejakej osvete v mediach sa neodvazujem ani uvazovat.

Vyhlad do buducnosti: zaujimalo by ma ci postupom kretenizacie planety budu od modelov 2012 hmlovky ovladane GPSkom v kooperacii so satelitnymi snimkami oblacnosti - takze sa budu zapinat v momente ked sa ta hromada elektroniky rozhodne ze by mala byt hmla ... ? asi mam nieco so zaludkom

............

Jo a mimochodom, vo veci 'oslneny nevidel' atd. ... da to zdravy rozum, i ked mam dojem ze sa na to ser...teda, nevenuje sa tomu dostatocna pozornost: nejdem kam nevidim, a to nevidim citaj 'nevidim', nie 'no sak zda sa mi' alebo 'hadam' ... ked niekoho nevidim a on tam JE, doporucujem navstivit odbornika. Ked cuvate s vetrieskou do pajty a ste si isty ze mozete, a potom sa zisti ze ste vycuvali niekomu na zigulaka, tak sa s takou istotou ... nebudem vulgarny. Nabuduce tam moze byt vas syn. To iste plati pre akekolvek situacie ked moze dojst ku stretu automobilov, z vedlajsej sa vychadza ked nic nejde, nie ked nieco ide len to neni videt,
a rozhodne nelietam po svete jak delova gula, aby vsetci okolo museli svietit trubit blikat aby som ich nezostrelil. Ked som pred par rokmi vystrcil nufak z parkoviska akurat pred iduci Favorit (lebo som ho zhasnuty cez zaprsane okna nevidel), tak to bolo vylozene pre moju vlastnu blbost, mal som sa kuknut poriadne.

Trend je bohuzial taky, ze sa nedostatok zdraveho rozumu nahradza zakonmi (preto sa v prirucke k telefonu docitate ze ho nemate hadzat po susedovi, nemate jazdit po napajacej snure s Tatrou, neskrtit s nou psa, a nedavat igelitovy obal babatku na hranie - o tom co to vlastne robi sa nedozviete nic), takze budeme svietit v zakonom stanovenych pripadoch, namiesto toho, aby sme svietili ked neni videt. Hmm... nechyba vam tam nieco? Mne ano.

pekny rozsvieteny den praje

Uto, 02.01.2007, 3:55
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
muhehehe :smt128 bravoooo... krásne.

a pravdivé :?

Ja len že som kedysi kdesi čítal výrok, že prečo nemajú americké autá hmlovky. No pretože pre priemerného američana je ich používanie a ovládanie príliš zložité. Nepochybujem že aspoň v tomto amíkov srdnato doháňame :evil:

A ku kretenizácii planéty... spoločnosť si neuvedomuje, že vytrvalou optimalizáciou, priemerovaním a samoriadením sa stáva strašne zranitelná.

Je jeden krásny výrok.. že čo by sa stalo, keby došlo ku globálnemu zrúteniu infraštruktúry verejných služie.

Severná amerika by vyhynula do posledného....

Európa by prežila s ťažkými stratami....

A v rusku by to ani nezbadali....

Uto, 02.01.2007, 9:33
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
MoostanQue píše:
Ked som pred par rokmi vystrcil nufak z parkoviska akurat pred iduci Favorit (lebo som ho zhasnuty cez zaprsane okna nevidel), tak to bolo vylozene pre moju vlastnu blbost, mal som sa kuknut poriadne.

Presne to je jadro problému. :wink: Keď sa nedostatok pozornosti bude nahrádzať navyšovaním "výstražnými, zviditelnovacími prvkami" nič trvalého sa nedosiahne. Potom pre pneukaktusa treba uzákoniť aby pri jazdení ešte musel blikať smerovkami a súvisle trúbiť klasónom. :idea: :lol: Lebo inak si ho ja pako ani nevšimnem... :smt123
Je smiešne myslieť si "keby svietil, všimol by som si ho a búračka by nebola" pravda je taká, ja pako keby som sa lepšie pozeral a nemyslel na večernú jeb...u nič by sa nestalo.

moonstanque aj martin4 to napísali tak ako by som aj ja. Je to zvrhlé keď štát začne prikazovať a zakazovať úplné samozrejmosti. Samozrejme niesme všetci rovnakí, a tak pre niekoho to môže byť aj príjemné a pohodlné(nemusí tolko rozmýšlať :D ) alebo dokonca nevyhnutné. Za chvílu budeme roboti jak v Švajčiarsku alebo Japonsku. Podla referencií stavu slobody rozhodovania sa a buzerácie štátom sú to pre mna neobývatelné krajny. V švajcu majú síce referendum o každej pikačovine ale inak je tam jednotlivec snáď najneslobodnejší z "civilizovaných" krajín.

2JanoJP, žial stále zotrvávam vo svojom omyle :wink: :D :smt123 Inak ja sa na to ani tak velmy nedívam ako na svietenie za dna...ale skôr ako na další zásah spoločnosti do rozhodovania sa jednotlivca....na to som alergický. Je mi jasné, že to bude stále viac a viac. :evil: A dakujem za zastanie sa. :wink:

Uto, 02.01.2007, 10:41
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Taliani maju iny nazor na vec ,načo svietit ked vidim?A tak na dialnici je bežné o pol noci stretnut neosvetlene auto ,pripadne s parkovačkamy.
Zeby infraky? :shock:

Uto, 02.01.2007, 13:08
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Kapo píše:
Taliani maju iny nazor na vec ,načo svietit ked vidim?A tak na dialnici je bežné o pol noci stretnut neosvetlene auto ,pripadne s parkovačkamy.
Zeby infraky? :shock:

Pani nikto z vas nebol v Egypte....tam sa zasadne v noci jazdi iba s parkovackami....ak pouzijes stretavacie kazdy na teba blika....a fakt sa lepsie ide iba pri parkovackach...isli sme kolona autobusou cez skaliste hory okolo pobrezia a pust...na tachometry v pohode cez 100 cesta klukata a ani jeden autobus nemal stretavacky...pre europana smrt v ociach.

Uto, 02.01.2007, 14:58
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Clapci, bolo už napísané dosť, takže škoda sa opakovať; zrejme nechcete pochopiť, že horšie ako byť oslnený blbou obsluhou (čo konieckoncov aj bez blbosti robí aj hlavnými reflektormi možno väčšina vodičov vrátane nás a ani si to neuvedomujú) je zažiť a možno neprežiť búračku s neosvetleným vozom...

MoostanQue sorry, nechcem Ťa uraziť, ale spôsob Tvojej suverénnej prezentácie mi pripomína staré prirovnanie "múdry ako rádio". Ako ma chceš presvedčiť o svojej dostatočnej schopnosti rozpoznať, kedy svetlá (vyber si ktoré) použiť, keď nechápeš, že vidieť a byť videný sú dve rovnako dôležité veci pričom či vidíš vieš aspoň subjektívne posúdiť, či si videný - o tom vieš, prepáč, trt...
Tvoje neochvejné presvedčenie, že cez deň musíš vidieť ak máš ok zrak, čisté sklá na aute a si pozorný je tiež len subjektívne - a prajem Ti, podobne ako som už Dieselovi, aby si sa na vlastnej koži nikdy nemusel presvedčiť o svojhom omyle a to myslím smrteľne vážne a aj úprimne...
(a len tak mimochodom, to, či máš Ty v poriadku oči, či si pozorný, triezvy, či si vôbec normálny ja neovplyvním - ale určite Ti pomôžem skôr ma vidieť tým, že svietiť budem aj cez deň... a pri hmlovkách neboj, presne viem, kedy ide do tuhého a treba ich zapnúť, ale keby to moj komputer predsalen nezvládol sorry za oslnenie, ale radšej mi nadaj, ako by si ma mal sundať z cesty...)

Na záver sa ospravedlňujem každému vrátane Teba, Moos..., ak som Vás urazil. Nebolo to mojim úmyslom. Len ste ma niektorými výrokmi pekne nasrali, lebo nimi popierate vlastné tvrdenie o tom, že normálny človek vie aj bez zákona, kedy svietiť. Za mojim postojom na rozdieľ od Vašeho sú nielen moje osobné skúsenosti, ale aj exaktné poznatky z výskumných testov. Tak nemachrujte a troška sa kôli väčšej bezpečnosti nad tým zamyslite.
Nie je dôležité, ako veľmi som sa vás dotkol, ale či sa rozhodnete správne.

(PS: dík za upresnenie povinnosti mať hmlovky...takže 20 rokov miesto 30 , ok; s tymi Š 105/120 som sa trafil...)
Howgh :smt025

Naposledy upravil Jano JP dňa Uto, 02.01.2007, 16:32, celkovo upravené 2

Uto, 02.01.2007, 15:01
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
vy sa tu rozculujete a dnes som mat taky pekny zazitok ze idem si smer od PD do handlovej volna cesta sem tam nejake sunky predbehol som co sa dalo isiel som max 110kmh a co to nahle nevidim v spatnomn zrkadle? sivy bavorak ktory sa mi nalepil na zadok a jasne ze nemal zapnute ani parkovacky co by bolo isto lepsie ako to ze nemal zapnute nic... nuz reku ty ty motak rozsviet sa a tak som mu blikol zo 3x zadnou hmloukou aby pochopil... no ocividne nepochopil... a co tym chcem povedat? ze ze aj ked som ho zbadal mohol som ho zbadat v takom momente ze by som teraz nemusel spokojne sediet doma... proste nie ze nevidim zasvietim ale chcem aby ma videli... ked nie pre inych mam sa rad a tak nech ma vidia....

Uto, 02.01.2007, 15:16
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Milos píše:
vy sa tu rozculujete a dnes som mat taky pekny zazitok ze idem si smer od PD do handlovej volna cesta sem tam nejake sunky predbehol som co sa dalo isiel som max 110kmh a co to nahle nevidim v spatnomn zrkadle? sivy bavorak ktory sa mi nalepil na zadok a jasne ze nemal zapnute ani parkovacky co by bolo isto lepsie ako to ze nemal zapnute nic... nuz reku ty ty motak rozsviet sa a tak som mu blikol zo 3x zadnou hmloukou aby pochopil... no ocividne nepochopil... a co tym chcem povedat? ze ze aj ked som ho zbadal mohol som ho zbadat v takom momente ze by som teraz nemusel spokojne sediet doma... proste nie ze nevidim zasvietim ale chcem aby ma videli... ked nie pre inych mam sa rad a tak nech ma vidia....

:smt023 :smt038

Uto, 02.01.2007, 15:20
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
mam riesenie:vody ma kazdy dost: :D
www.h2o-energia.wz.cz

Uto, 02.01.2007, 15:56
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
diesel toho paka neber osobne- to bol taký malý kompliment len k tejto téme!
no a čom sa týka tvojho nesvietenia, kludne jazdi bez svetiel!Mne je to vlastne TRAMTARA,len proste zabúdaš že ostatný šoféri sú neni taký dokonalý ako ty 8) .
A čo sa týka toho oslnovania Hmlovkami a dialkáčmi tiež ma to niekedy štve ,ale to tu asi nezmeníme.

mne osobne vadia viac tie "tuningové modré svetielka" na kapotách :smt013 no ale čo už ,nacháme to na šandárov,veď oni tomu najlepšie rozumia :smt044 :smt016 :smt006

Uto, 02.01.2007, 19:53
Profil ICQ
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 156 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný